avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate adriacst

Activitate adriacst

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care pot fi consecintele omiterii inregistrarii unei facturi intracomunitare . Factura a fost emisa de furnizorul extern in septembrie 2021. In timpul inspectiei fiscale inspectorii au gasit neconcordante in declaratia 390, factura nefiind înregistrata de catre cumpărător.
Factura de marfa are receptie , dar s-a omis înregistrarea acesteia.
Marfa nu mai este pe stoc.
Multumesc!
De la Serviciul Fiscal mi-au spus ca daca platim pana in 20 februarie se anuleaza obligatiile accesorii calculate doar pana la data de 31.03.2020, celelalte dobânzi si penalitati calculate din 01.04.2020 pana in prezent trebuie sa le platim. Si eu stiam ca se anuleaza toate, dar chiar nu stiu ce sa facem.
Multumesc mult pentru raspuns!
ANULARE OBLIGATII DE PLATA ACCESORII - INSPECTIE FISCALA
Buna ziua!
Va prezint urmatorul caz:
- unei firme care a avut inspectie fiscala pt perioada 2016-2021 i s-a stabilit in procesul verbal TVA de plata si impozit pe dividende. TVA -ul de plata s-a stabilit pt perioade anterioare datei de 31.03.2020 , iar impozitul dividende pt noiembrie 2021.
In fisa, scadenta acestor sume stabilite in procesul verbal este 20.02.2022.
Cum trebuie sa procedeze firma pentru a beneficia de anularea obligatiilor de plata accesorii? Se vor anula toate accesoriile aferente (calculate pana la data platii ) debitelor la 31.03.2020 sau doar accesoriile calculate pana la data de 31.03.2020?
Daca nu se respecta termenul de plata 20.02.2022 , dar plateste pana la 30.06.2022 , mai poate sa beneficieze de anularea accesoriilor?
Multumesc mult!
Multumesc din suflet pentru informatii! Imi sunt de mare folos.
Multumesc mult pentru raspuns! Astazi unul dintre inspectori ne-a spus tocmai invers, ca valoarea totala a facturii va fi considerata baza impozabila. Nu stiu cum am putea contesta aceasta masura.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu urmatoarea speta:
O firma careia i-a fost anulat codul de TVA din oficiu conf art 153 alin 9 lit e in 2012, a emis in perioada 2016-2018 facturi fara tva . Imediat dupa anularea codului de tva nu s-a facut cerere pentru reactivarea codului de tva si nu s-a depus deloc declaratia 311.
Acum are inspectie fiscala. Va rog sa-mi spuneti cum se va calcula tva-ul aferent livrarilor din perioada 2016-2018?
Daca de exemplu factura s-a emis fara tva si are valoare 10000 lei, se considera 10000 lei baza impozabila sau 10000 lei valoare cu tot cu tva?
Multumesc mult!

Multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Da, sotul poate sa solicite direct acordarea stimulentului de insertie fara sa beneficieze de concediu pentru cresterea copilului.

Buna ziua! Va rog, sa-mi oferiti niste informatii in legatura cu urmatoarea situatie: O femeie naste, dar aceasta nu îndeplinește condițiile necesare pentru acordarea indemnizatie pentru cresterea copilului , sotul acesteia este salariat si poate sa beneficieze de concediu pentru cresterea copilului insa nu doreste sa ramana in concediu , vrea sa mearga in continuare la serviciu. Poate sotul sa solicite stimulent de insertie imediat dupa nastere, fara sa fie in concediu pentru cresterea copilului? Multumesc !
Buna ziua! Pentru a incheia un contract de vanzare cumparare cu un furnizor, ne-a fost solicitata ultima balanta de verificare intocmita. Suntem obligati sa le punem la dispozitie aceasta balanta sau putem refuza? Noi nu suntem de acord sa le dam balanta si este prima data cand un furnizor o cere. Nu este vorba de leasing . Vom cumpara produse cu plata cash , iar pt produsele cumparate cu plata la termen le vom pune la dispozitie un bilet la ordin avalizat.
Multumesc mult pentru raspuns!

Iulian Manea a scris:

Toate accesoriile aferente perioadei de dinainte de 31.12.2018 si neachitate pana atunci, beneficiaza de scutire, chiar daca s-au stabilit ulterior acestei date.

Acestea pot aparea, ca in cazul dumneavoastra, in urma unei inspectii fiscale, dar pot aparea si datorita depunerii unor declaratii rectificative.