avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Activitate StefiMo

Activitate StefiMo

Buna ziua,

Si eu as avea nevoie de o astfel de formulare pt declaratia la notar. Ati reusit sa o faceti? Mai stiti cum era formulata?

Multumesc!

Anas12345 a scris:

Buna ziua! Cum suna acea declaratie? Pe alee avem 2 loturi cu proprietarii plecati in strainatate pt care Primaria ne-a zis ca putem face o astfel de declaratie doar ca notarii nu prea stiu cum sa o formuleze astfel incat sa fie bine.

biberul a scris:

S-a rezolvat cu o declaratie notariala in care imi asum toata raspunderea pentru conflictele cu vecinii plus acordul vecinilor.

Va multumesc mult pentru atentia data intrebarii mele si pentru raspunsurile date!

Buna ziua,

Pentru documentatia necesara obtinerii autorizatiei de bransament electric, mi se cere un acord notarial al vecinilor, intrucat implica un drum de acces. Pentru ca nu am putut obtine acest acord notarial, ci doar cateva semnaturi, mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa dau o declaratie pe propria raspundere cum ca primaria va fi exonerata de responsabilitati. Cei de la notar imi cer un model pentru aceasta declaratie la care va fi anexat tabelul cu semnaturi. Imi puteti sugera, va rog, un astfel de model de cerere? Sau ce ar trebui sa precizeze declaratia mai exact.

Multumesc!
Răspuns la discuția Aplicare lege abrogata
Multumesc pentru explicatii!
Mi s-a cerut sa restitui pensia incasata in perioadele decembrie 2009 - iunie 2009 si ianuarie 2010 - februarie 2011. Cand am primit decizia in 2011, am facut contestatie la tribunal si mi s-a dat un termen abia in aprilie 2013, de aceea in momentul acesta deja am platit mai bine de jumatate din debit. Ceea ce ma doare este ca acum au trecut debitul pe pensia mamei mele, eu nemaiavand pensie de urmas.
Sunt sceptica in privinta obtinerii unei decizii favorabile, insa a trebuit sa incerc. Legea veche era proasta pentru ca era discriminatorie pentru cei in situatia mea. Eu aveam o pensie de urmas mica (690 lei) si nu ma puteam sustine pe mine si pe familia mea. Veniturile casei erau pensia asta de urmas si pensia mamei. De aceea m-am si angajat. Am muncit la privat, cu salariul intreg pe cartea de munca, chiar nu inteleg cum as fi prejudiciat statul. Nu e ca si cum an de an, cand predam adeverinta ca sunt studenta, mi se cerea sa declar pe propria raspundere ca nu am alte surse de venit.
Sa zicem in mod ipotetic, conform legii care mi s-a aplicat pentru o situatie din trecut, era normal ca o persoana nevazatoare sau un orfan de ambii parinti sa cumuleze pensia cu un salariu intreg, daca acea pensie era una mare, nu de 690 lei cum aveam eu? Pe argumentul asta am si mizat in contestatia mea. Legea 19/2000 era discriminatorie si neconstitutionala deoarece imi vatama dreptul la munca.
Numai bine!
Buna seara,

Puteti, va rog, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie?
In noiembrie 2011, am primit de la Casa de Pensii o decizie de recuperare a banilor incasati de mine sub forma de pensie de urmas pentru perioada in care am fost angajata. Conform legii vechi, 19/2000, nu aveam voie sa cumulez decat o parte din salariu cu pensia de urmas.
Intrebarea mea este daca era legal sa mi se aplice pe 10.11.2011 o lege care nu mai era valabila de pe 1.01.2011? Conform noii legi, 263/2010, aveam dreptuls a cumulez pensia cu salariul in totalitate cu conditia sa am pana in 26 ani si urmez o forma de invatamant.
Am tot cautat informatii referitoare la aplicarea legii in timp, dar fiind total necunoscatoare in acest domeniu, nu m-am putut lamuri.
Va multumesc!