avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Annarina

Activitate Annarina

Discuție Rovinieta
Bună ziua. Am o nelămurire in legătură cu rovinieta. Am cumpărat un autoturism care are rovinieta valabilă până anul următor. Eu am plecat la drum si am vrut să verific pt că nu eram sigura cand expiră. Așa am intrat pe site-ul CNADRN și am aflat că era valabilă. Doar că era numărul cel vechi de înmatriculare și seria șasiu. Apoi am citit că este valabilă oricum daca corespunde seria. Acum problema este că la benzinărie miau spus că trebuie alta rovinieta cu numărul cel nou. Este corect? Aș dori să stiu dacă pot circula cu numărul vechi și care este legea care imi permite să fac acest lucru. Vă mulțumesc.
Bună ziua. Am doua contracte de muncă parțiale la doi angajatori din 2020.La unul am 4 ore ,iar la celălalt 2 ore . Angajatorul unde am 4 ore nu mai dorește să continuăm colaborarea, și propune să îmi dau demisia sau să închidem contractul de comun acord. Întrebarea mea este: am dreptul la șomaj la acest angajator având în vedere că la celălalt voi merge in continuare 2 ore pe zi? Mulțumesc.
Bună ziua. Am o nelămurire. In programul rabla pentru electrocasnice pot să dau pt o tabletă la schimb un televizor sau un frigider? Vă mulțumesc.
Bună ziua. Sunt angajată cu contract de munca cu 4 ore. Anul acesta am luat 10 zile de concediu de odihnă și mi s-au spus de șefa mea că pt că sunt angajată cu jumătate de normă nu mai am dreptul la alte zile de concediu pt acest an. Așa este? Eu știu că indiferent de norma de munca concediul este de 20 zile. Așa scrie și în contract. Vă rog să imi spuneți cum este legal. Mulțumesc.
Buna ziua. Tatal meu a avut moped. Dupa decesul lui acesta a ramas sotului meu. As dori sa stiu daca e obligatoriu sa fac RCA . Multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
Nu are o boala, dar are probleme cu alcoolul. Eu vredeam ca dupa intrare in posesie a succesiunii fiecare poate face ce vrea cu partea lui (inclusiv sa vanda).
Discuție succesiune
Buna ziua. tatal meu a decedat de o luna. Impreuna cu fratele meu am decis ca facem succesiunea casei. As dori sa stiu daca e mai convenabil (atat financiar cat si legal) sa merg la notar sau la judecatorie?
In plus ... fratele are niste vicii care ar putea sa ii dauneze canva. Adica sa nu instraineze partea lui de casa si sa ramana in strada. Ar fi legal ca eu sa fiu unic mostenitor si sa fac cu fratele meu o clauza de locuire in casa sau de intretinere? Mentionez ca nu doresc ca sa fie indepartat din locuinta, Acest lucru e pentru protectia lui.
Discuție pensie
Un pensionar care decedează poate lua pensia pe luna in curs? Până la ce dată a lunii se consideră valabilă? Mă refer dacă decedează pe 2 , 8, 10, sau 25 ale lunii e valabilă sau trebuie returnată la casa de pensii. Menționez că pensionarul primește pensia pe 12 ale fiecărei luni.
Răspuns la discuția Mostenire
Da, tatal este proprietar. Mama locuieste in alta parte. Sunt divortati de 35 ani.Aceasta casa e a tatalui meu. In casa locuieste tatal si fratele meu. Doar ca el are probleme grave de sanatate si doreste sa faca un act ca sa fie tot legal. Eu nu doresc sa il dau pe fratele meu afara, dar in cazul ca tatal meu nu va mai fi , sa pot avea garantia ca nu sunt data afara.
Discuție Mostenire
Tatal meu are o casa si suntem doi mostenitori. Eu doresc renovez o camera in care sa locuiesc pt.a avea grija de tatal meu care are probleme de sanatate si are nevoie. Fratele meu nu se implica si uneori creaza si probleme... Tatal meu ar dori sa faca un act (daca e posibil ) pt.acea camera (10m).Ce ar putea sa faca avand in vedere ca nu are bani ,dar ar vrea si sa stie ca lucrurile sunt in ordine (atat cat se poate).E posibil sa facem o donatie sau act de intretinere? Ce acte ne trebuie? Va multumesc.