avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Bună ziua. Am o nelămurire in legătură cu rovinieta. Am cumpărat un autoturism care are rovinieta valabilă până anul următor. Eu am plecat la drum si am vrut să verific pt că nu eram sigura cand expiră. Așa am intrat pe site-ul CNADRN și am aflat că era valabilă. Doar că era numărul cel vechi de înmatriculare și seria șasiu. Apoi am citit că este valabilă oricum daca corespunde seria. Acum problema este că la benzinărie miau spus că trebuie alta rovinieta cu numărul cel nou. Este corect? Aș dori să stiu dacă pot circula cu numărul vechi și care este legea care imi permite să fac acest lucru. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:24, 14 Noiembrie 2023
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rovinieta e valabila, conteaza seria de șasiu, benzinăriile nu dau consultanța juridică, ci încearcă sa vândă cât mai mult.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2023
latka, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In link la art 1 alin 12 scrie ca isi pastreaza valabilitatea doar un condițiile in care anunțați in scris ca sa modifice in baza de date si inteleg ca operatiunea costa.

12) Începând cu data de 1 august 2010*), în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul informează în scris Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare, în vederea operării modificării în baza de date. Documentele necesare şi condiţiile de efectuare a modificării, precum şi tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2023
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-au mai deșteptat între timp :
[ link extern ]
Camerele citesc Nr de mașină. Nu stau ei sa lege cu sS. Nici nu știu dacă au așa baza comuna cu Poliția.
Articolul 9
(4) În cazul utilizatorilor români, dacă se constată prin intermediul sistemelor de camere video lipsa rovinietei valabile sau a peajului valabil, în baza datelor privind utilizatorul vehiculului, furnizate de Ministerul Afacerilor Interne - Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, personalul care efectuează controlul conform alin. (2) lit. c) pct. (ii) constată săvârșirea contravenției, încheie procesul-verbal de constatare a contravenției și aplică sancțiunea contravențională.
[ link extern ]

La achizitionarea rovinietei se trece obligatoriu seria de sasiu din certificatul de inmatriculare.

Szekely Barna a scris:

Camerele citesc Nr de mașină. Nu stau ei sa lege cu sS. Nici nu știu dacă au așa baza comuna cu Poliția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nouă rovinieta, am transcris autoturismul pe numele soției. ... mymy10 mymy10 O nouă rovinieta, Am transcris autoturismul pe numele soției. Am schimbat și numerele, a rămas aceeași adresă. Doresc să vă întreb, rovinieta ... (vezi toată discuția)
Rovinieta valabila la schimbarea numarului de inmatriculare legalseeker legalseeker Am achizitionat un autovehicul, l-am pus pe numele meu, am schimbat numerele de inmatriculare. Vechiul proprietar, cu numerele vechi si serie sasiu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)