avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate adryanmircea2000

Activitate adryanmircea2000

Bună ziua, în urmă cu doi ani am achiziționat un ATV de la cineva din Vălenii de Munte dar care nici ei nu erau proprietari al acelui ATV eu doresc să-mi trec pe nume dar nu găsesc proprietarul ATV -ul.
Proprietarul nu mai locuiește la adresa din talon și am înțeles că este fugit de foarte mulți ani din țară, cum pot rezolva problema asta???? Țin să menționez că am talon carte asigurare ITP
Discuție Acte atv
Bună ziua, doresc sa cumpăr un atv second-hand, cel care vinde nu este propietarul de drept dar are toate actele(talon, carte) dar fără certificat fiscal....de propietarul de drept nu se mai știe nimic de vreo 5 ani, ce pot face în cazul asta? Eu doresc sa mi-l înregistrez la primăria de care apartin
da...este un fel de adeverinta pe care sunt trecute datele scolii unde ai facut cursul, datele tale...
buna ziua,
ma numesc Carpen Adrian si am nevoie de niste raspunsuri, indrumari.
sunt persoana cu dizabilitati locomotorii din nastere. In 2007 mi-am achizitionat un atv de 49cc si in 2010 am absolvit cursul de legislatie care se cerea.
in 2013 s-a introdus legea ca nu mai ai voie sa conduci nici-un fel de moped daca nu ai permis...iar acum am gasit textul de mai jos care nu stiu daca ma poate ajuta sa-mi recapat dreptul de a ma putea deplasa, acel atv fiind singura solutie de a ma putea deplasa...astept un raspuns cat mai curand posibil...va multumesc anticipat

2. CONSTITUȚIA ȘI CONTROLUL DE CONSTITUȚIONALITATE
2.1.Ce spune Constituția României?
Articolul 148 (extras)
alin. (2): Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
alin. (4): Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).
Articolul 15 alin. (2)
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
Reamintim ce spune Directiva:
Articolul 13 alin. (2) din Directiva 2006/126/CEE
(2) Niciun drept de conducere acordat înainte de 19 ianuarie 2013 nu este retras sau restrâns în vreun fel prin dispozițiile prezentei directive.
Considerentul 5 din directiva 2006/126/CEE
(5) Prezenta directivă nu ar trebui să aducă atingere drepturilor de conducere existente care au fost acordate sau obținute înainte de data aplicării sale. (cuvântul-cheie- obținute)