avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... am nevoie de explicatii daca se poate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

am nevoie de explicatii daca se poate

buna ziua,
ma numesc Carpen Adrian si am nevoie de niste raspunsuri, indrumari.
sunt persoana cu dizabilitati locomotorii din nastere. In 2007 mi-am achizitionat un atv de 49cc si in 2010 am absolvit cursul de legislatie care se cerea.
in 2013 s-a introdus legea ca nu mai ai voie sa conduci nici-un fel de moped daca nu ai permis...iar acum am gasit textul de mai jos care nu stiu daca ma poate ajuta sa-mi recapat dreptul de a ma putea deplasa, acel atv fiind singura solutie de a ma putea deplasa...astept un raspuns cat mai curand posibil...va multumesc anticipat

2. CONSTITUȚIA ȘI CONTROLUL DE CONSTITUȚIONALITATE
2.1.Ce spune Constituția României?
Articolul 148 (extras)
alin. (2): Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
alin. (4): Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).
Articolul 15 alin. (2)
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
Reamintim ce spune Directiva:
Articolul 13 alin. (2) din Directiva 2006/126/CEE
(2) Niciun drept de conducere acordat înainte de 19 ianuarie 2013 nu este retras sau restrâns în vreun fel prin dispozițiile prezentei directive.
Considerentul 5 din directiva 2006/126/CEE
(5) Prezenta directivă nu ar trebui să aducă atingere drepturilor de conducere existente care au fost acordate sau obținute înainte de data aplicării sale. (cuvântul-cheie- obținute)
Se elibera vreo dovada a participarii la cursuri?
da...este un fel de adeverinta pe care sunt trecute datele scolii unde ai facut cursul, datele tale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de legislatie pt scutere. ioanp23 ioanp23 Buna ziua, Am tot cautat si nu reusesc sa ma lamuresc in legatura cu aceasta intrebare: Cursul de legislatie rutiera pt mopede facut inainte de 2013, ... (vezi toată discuția)
Permis conducere mopede Mopedist Mopedist Conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 ... (vezi toată discuția)
Este sau nu obligatorie casca? Adrian Copil Adrian Copil La un ATV (pe certificat scrie motociclu) cu capacitate cilindrica 300 cc, inmatriculat, pentru care este necesar permis categoria "B", este sau nu obligatorie ... (vezi toată discuția)