avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters332562

Activitate ContSters332562

Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. Minorul sa aibe acces de a scoate suma doar la implinirea varstei de 18 ani si nu mai repede. Chiar daca minorul detine C.I. la varsta de 14 ani sa nu poata face vreo operatiune. Daca este posibil, va rog sa-mi spuneti si care este aceea banca la care se poate face aceasta operatiune. Va multumesc!
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am avut un dosar pe rol care a avut ca obiect pensie de intretinere minori in care am avut calitatea de parat. Dupa apel instanta prin decizia eliberata a stabilit modalitatea de plata a obligatiei de intretinere in natuta (decizie data la jumatatea anului 2016). Sentinta care a ramas definitiva prin decizia susmentionata, nu avea un continut clar, drept pentru care reclamanta apeleaza la un executor judecatoresc, care pune in executare sentinta, netinand cont de prevederile deciziei si care "culmea" printr-o decizie finala a tribunalului obtine executarea (decizie data la finele anului 2016). Prima decizie este data de un complet "X" in care o judecatoarea are calitatea de presedinte, iar in ceea de-a doua decizie (executarea) data tot de acel complet "X" judecatoarea de la prima decizie nu mai are calitatea de prededinte si de judecator. Este corect? Mai pot face acum ceva pentru a contesta sau ce cai legale mai pot avea de a merge mai departe, pe rolul instantei fiind deschise procese care au legatura cu cele doua decizii susmentionate. Va multumesc!
Răspuns la discuția Obligatie de a face
Ce s-a intamplat. Am calitatea de reclamant in acest dosar. Fondul este obligatie de a face. Din acesta am deschis un proces (ordonanta presedentiala) prin care a solicitat judecare in regin de urgenta a doua capete. Parata a depus intampinare printre altele solicita si audierea minorului. In ziua in care am fost citat sa ma prezint la judecatorie, logic era sa fie citata si parata. In sala de judecata mi se aduce la cunostinta ca este un viciu de procedura, motivat de judecatoare ca parata nu a fost citata si procesul s-a amanat. Sedinta a avut loc la C4. Tot in aceea zi vad pe portal justitiei ca la C10 am avut termen fara sa fiu citat. Ce poate fi?
La C10 este vorba de cel cu fondul....obligatie de a face
In cadrul unui proces civil care are ca obiect: obligatie de a face (pensie de intretinere minor), parata cere audierea minorului. Poate instanta sa audieze minorul fara ca reclamantul sa fie citat, instiintat, anuntat, informat despre aceasta?
Dupa moartea tatalui, acesta da jumatate din avere (imobil + anexe) uneia din fiice. Mama in baza unei declaratii este de acord cu aceasta. Cealalta fiica nu stie de intocmirea acestul certificat in care este facuta urmatoarea mentiune, citez: "X, sotie, prin declaratia nr. ..../1997, inregistrata in registru de renuntari la succesiuni si Y, fiica, conform art. 700 COd Civil". Y nu a stiut de acest document pana luna trecuta. Y poate ataca acest certificat de mostenitor sa si ia partea dupa tata?
Am pierdut un proces la curtea de apel, prin care sunt executat silit pentru a plati o anumita suma de bani pentru 5 luni de zile sub pretextul ca nu m am achitat de aceasta obligatie de intretinere in natura. Nu am avut avocat si nu am stiut ca trebuie sa depun dovada prestarii in natura in acest proces cu un executor judecatoresc. Mentionez ca suma pretinsa este calculata eronat. Ce pot face in acest caz. Am toate dovezile dar nu am stiut ca trebuie sa le depun.

Nu pot cere o recalculare printr un nou proces daca suna stabilita este stabilita gresit?
Prin sentinta civila, instanta a stabilit ca obligatia de intretinere minor sa fie exercitata in natura. Fosta sotie nu este de acord cu aceasta masura stabilita, refuzand orice colaborare, nu vrea sa primeasca ceea ce i asigur copilului, refuza primirea bunurilor trimise prin curierat, ba mai mult nu lasa nici copilul sa-si spuna punctul de vedere, motivand ca " acesta nu vrea." , toate aceste fiind zise de fosta sotie si nu de copil. Copilul are 8 ani. Am ajuns si la domiciliul minorului pentru a lua legatura cu acesta dar fosta sotie nu a vrut sa il lase sa ne vedem, invocand ca "acum nu vrea", motivand ca poate il va convinge poate altadata, dar nici fosta sotie nu a vrut sa ridice bunurile aduse copilului. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Buna ziua. Am si eu o problema in legatura cu exercitarea obligatiei de intretinere minor in natura. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Fosta sotie refuza sa comunice in legatura cu aceasta. Am trimis prin curierat cele cumparate copilului luna de luna dar fosta sotie refuza sa ridice bunurile. Cand sa le duc bunurile la domiciliul copilului acesta nu mai raspunde. Ce pot face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Obligatie intretinere minor
Nu le primeste. Nu vrea o comunicare in ceea ce priveste aceasta obligatie. Vrea doar bani si atat. Ce pot face legal in acest sens?
Am nevoie de ajutor. Dupa divort s-a stabilit ca obigatie de intretinere minor sa se exercite in natura. Daca aceasta obigatie nu este exercitata, se incalca dispozitiile hotararii judecatoresti ramase definita si irevocabila. Ce se intampla atunci cand mama refuza ca aceasta obigatie sa fie pusa in practica? Va multumesc!