avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate yesh

Activitate yesh

Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Blocul nostru este prevazut cu camere video pentru exterior si la intrarea in bloc, este montata cel putin o camera, in interior. Eu am pus in discutie, faptul ca vecinul de vis-a-vis de mine a montat o alta camera de supraveghere, in dreptul usii lui, cu vedere pa palier...referitor la legalitatea acestui fapt am cerut explicatii...
Buna ziua ,
am gasit pe site-ul ANSPDCP ca sunt anumite conditii pe care persoana care doreste sa depuna plangere trebuie sa le indeplineasca:

[ link extern ]

"- de a nu fi introdus anterior o acţiune în justiţie, cu acelaşi obiect şi aceleaşi părţi,
- numai după ce s-au adresat în prealabil operatorului reclamat.
Conform art. 25 din Legea nr. 677/2001, persoana vizată trebuie să se adreseze operatorului cu 15 zile înainte de a depune plângere la autoritatea de supraveghere"

1) as vrea, daca se poate sa imi spuneti cine este considerat "operatorul"? firma care instaleaza sau persoana X care si-a montat prin aceasta firma acesta camera video?
2)referitor la " În toate cazurile, plângerea trebuie însoţită de dovezi." la ce fel de dovezi se refera??

Va rog frumos, ma puteti ajuta?
Multumesc.
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Va rog sa ma scuzati... pentru neintelegere ,

o zi buna!
Buna seara, multumesc pentru raspuns...scuze dar nu prea inteleg... eu stau vis-a-vis de persoana X...eu sunt cel mai bine filmata :) ..cum ramane cu drepturile mele???
cum pot sa-si dea acordul persoane care nici nu stau pe acest palier??? cum ramane cu libertatea mea ?? eu ce sa fac sa ma supun pur si simplu, pentru ca cineva a decis in locul meu??? tot ce am citi pe acest site referea la dreptul persoanei la viata privata..
Buna ziua,

Stiu ca s-a tot discutat despre acest subiect: "montare camera video palier bloc", am o situatie similara...insa mi s-a spus ca au aparut noi reglementari la legile ce trateaza acest subiect si ca, daca persoana X apeleaza la o fima din lista celor "acreditate" de politie nu are nevoie de acordul vecinilor de palier..persoana X, poate primi, eventual acordul asociatiei de proprietari....sau chiar un vot la o sedinta...chiar daca vecinii de palier nu sunt de acord/ nu sunt prezenti....este posibil asa ceva? la ce se refera noile reglementari?
Multumesc foarte mult!
Va multumesc pentru raspuns!

Daca se poate, as vrea totusi sa stiu daca aceasta capacitate de a lua o decizie prin vot (jumatate+ unu) nu are si ea...limitele ei...adica sa vizeze strict un anume obiectiv,de ex intretinerea blocului...

Ideea in sine de a instala camere video,nu este rea, dar cei care nu pot sustine financiar aceasta idee, nu au si ei, pana la urma drepturile lor?

In situatia noastra, dezvoltatorul este si patronul unei agentii imobiliare.Cativa angajati ai lui sunt proprietari in bloc si, implicit- chestori..presedintele blocului...mai mult dezvoltatorul inca detine un numar considerabil de apartamente, ceea ce inseamna ca jumatate plus unu se poate atinge destul de usor, fara a se tine cont, in mod deosebit de celelalte opinii.

Am cerut sa se faca o lista cu semnaturi, pentru ca sa se vada clar parerea tuturor, dar nu s-a facut. si pentru ca multi proprietari nu au timpul necesar sa participe la aceste sedinte ( unde nu sunt mai mult de 15 persoane- intr-un caz fericit) majoritatea se atinge prin acele voturi date de dezvoltator in contul apartamentelor nevandute.
Multumesc.
Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce masura asociatia de proprietari poate decide(prin acele voturi) montarea de camere video in jurul blocului ( de ex. in spatiile de parcare), chiar daca nu toata lumea este de acord (desigur din motive financiare); mentionez ca ulterior montarii, exista si o mentenanta pentru aceste camere, care se va plati, daca nu lunar...cu singuranta la un anumit interval de timp. In ce masura pot decide persoanele care voteaza in detrimentul celor care, practic nu si permit financiar aceasta investitie?

Multumesc