avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate DeliaCristina

Activitate DeliaCristina

Multumesc pentru raspunsuri! Deci trebuie sa faca cerere de incetare a CIC cu 27 septembrie si concediu medical duminica nu se poate elibera, e ok sa il elibereze pe 28?
Cum ramane cu informarea angajatorului, care este regulamentul?
Buna ziua!

O prietena de-a mea trebuie sa revina din CIC-ul de 2 ani si este si insarcinata si are o sarcina cu probleme si ar vrea sa stie cum trebuie procedat pentru ca a primit informatii contradictorii.
1. Cand trebuie sa reia activitatea in campul muncii? (Copilul implineste 2 ani pe 27 octombrie. Trebuie sa depuna la serviciu cererea de reluarea activitatii inainte sa implineasca copilul 11 luni, adica pe 27 septembrie? 27 sept. este duminica, atunci ea trebuie sa reia activitatea pe 28 sept sau pe 25 sept. (vineri).) Si cu cat timp trebuie depusa aceasta hartie?
2. La reluarea activitatii ea o sa fie insarcinata in 16 saptamani. Medicul i-a recomandat deja concediu medical pentru sarcina cu risc, are de facut diverse tratamente. Poate sa intre in concediul acesta imediat, sau trebuie sa aiba si zile de lucru?
3. A informat deja angajatorul ca este insarcinata si ca are iminenta de avort prin telefon si prin e-mail catre managerul direct si a fost rugata sa trimita si prin curier (departamentul HR este in Cluj) o adeverinta medicala si o informare scrisa de mana. A trimis aceste documente dar i s-a spus ca nu sunt valabile pentru ca trecusera mai mult de 5 zile de la eliberarea adeverintei care atesta sarcina si ca trebuie trimise inainte cu 10 zile de expirarea concediului CIC. Deasemenea i s-a spus ca nu era specificat exact in informare ca este vorba de o sarcina cu probleme. Cum trebuie procedat de fapt pentru aceasta informare?
3. I s-a mai spus ca concediul medical eliberat de ginecolog si vizat de medicul de familie nu este valabil daca nu este insotit de un aviz de la medicina muncii, este adevarat? Cu concediul medical trebuie mers la clinica unde are firma medicina muncii?
4. Dupa ce depune cererea pentru reluarea activitatii in firma, i s-a spus ca trebuie si sa mearga la un control de medicina muncii. Mai este nevoie de acest aviz din moment ce este vorba de o conditie medicala mai speciala? Poate medicul de la medicina muncii sa ateste problemele cu sarcina?

Va multumesc!
Si mai exista si plangerile la HR, care in multinationale sunt luate in serios. Dar daca ea doreste sa plece, e foarte bine.
Pisicile sunt cunoscute pentru faptul ca isi ingroapa excrementele. Sigur nu exista alt faptas pentru resturile gasite pe gazon?
Multumesc mult! Am vazut ca s-a publicat astazi si un articol despre asta pe site. Am sa merg pana acolo sa vad ce acte trebuie sa depun, parca nu imi vine a crede ca se depune doar o cerere :)
Revin: au aparut cumva normele sau instructiunile?
Revin cu intrebarea, au aparut cumva normele sau instructiunile?
Au aparut cumva normele metodologice? nu stiu unde sa caut. Multumesc!
Pai scriam mai sus.. ca am platit azi, dar astept, poate cine stie.. Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am primit o decizie pentru restituire plati necuvenite, deoarce mi-a fost platita ultima luna de concediu crestere copil, integral, in loc de jumatate. Eu depusesem deja actele pentru stimulent, iar sotul meu depusese acte pentru ramanerea in CIC "luna celuilalt partener" nu stiu de ce s-a gresit.Legea am vazut ca s-a votat, dar la Agentia de Plati si Inspectie sociala mi s-a spus ca nu e adevarat ca sunt prostii electorale si trebuie sa platesc. Care e adevarul? Eu am platit azi, legea vad ca e votata si a aparut in monitorul oficial, deci? mi se restituie, am pierdut? Ce mai pot sa fac? Va multumesc!