avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate Ani Avram

Activitate Ani Avram

Răspuns la discuția Moștenitorii casei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs si fratele dvs sunteti frati buni (atât după mamă, cât şi după tată) sau fraţi consangvini (doar după tată) si acesta are vocatie succesorala urmand a veni in concurs cu sotia supravietuitoare (mama vitrega) si cu dvs, pentru a culege mostenirea lasata de tatal dvs.
Răspuns la discuția Amenzi
Buna dimineata,

In ceea ce priveste distribuirea unei trimiteri postale prin care v-au fost expediate somatia, respectiv instiintarea, va puteti adresa, in scris, oficiului postal in raza caruia locuiti, sa va mentioneze cui a fost predata trimiterea postala in cauza. In documentele interne ale postei la predarea unei trimiteri inregistrate, factorul postal este obligat sa treaca datele de legitimare, respectiv semnatura destinatarului (formularul in cauza se numeste lista de distribuire f.8);

Referitor la procesul verbal de contraventie incheiat in sarcina dvs, precizez ca acesta se poate incheia si in lipsa dvs sau daca refuzati sa semnati, obligatia agentului constatator este sa il intocmeasca in prezenta unui martor care va si semna,
Răspuns la discuția beneficii la nastere
Mama poate beneficia de o suma ce se acorda la nasterea unui copil, daca acest drept este prevazut in Contractul Colectiv de Munca la nivel de companie/angajator.
Răspuns la discuția Absente nemotivate
Daca salariatul lipseste de la locul de munca, angajatorul trebuie sa dispuna efectuarea cercetarii disciplinare prealabile. Suspendarea contractului individual de munca pentru absente al caror caracter nemotivat a fost dovedit, se va inregistra in registrul de evidenta a salariatilor.

In speta, pentru absentele nemotivate ale salariatului teoretic se poate dispune concedierea disciplinara a salariatului, cu respectarea procedurii de cercetare disciplinara prealabila, salariatul fiind mentionat in ReviSal cu absente nemotivate de la aceasta data pana la momentul incetarii CIM prin concediere in baza deciziei emise de angajator.

Contractul de munca suspendat pentru absente nemotivate nu suspenda termenul de preaviz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului de procedura civila in vigoare, dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel. Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.

Sumele retinute se distribuie potrivit art. 864 din Codul de procedura civila. De asemena, in cazul creantelor care au aceeasi ordine de preferinta, daca legea nu prevede altfel, suma realizata se repartizeaza intre creditori proportional cu creanta fiecaruia.
Răspuns la discuția stimulent insertie...
Cu drag! Toate cele bune! Si eu sunt mamica, am o fetita de 2 ani si 1 luna si un baietel de 6 luni!
Răspuns la discuția stimulent insertie...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani. In speta, cel tarziu in data de 08.09.2018.
Răspuns la discuția Dreptul la mostenire
Da, fiica sotului dumneavoastra are vocatie succesorala si va mosteni cota care i se cuvine dupa decesul tatalui ei. In concurs cu sotul supravietuitor, descendentii defunctului, indiferent de numarul lor, culeg impreuna trei sferturi din mostenire.
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
Cu placere!
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea, si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale cuprinse in hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere. Instanta se pronunta prin incheiere in camera de consiliu, partile vor fi citate numai daca instanta considera ca este necesar sa dea anumite lamuriri. Indreptarea, lamurirea sau completarea dispozitiilor contradictorii nu poate fi ceruta pe calea apelului sau recursului, ci numai in conditiile art. 442-444 din Codul de procedura civila.