avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Mytro

Activitate Mytro

Art 64. (2) Cumva se subintelege ca administrarea trebuie sa contina cele 3 componente tehnic, contabilitate si casierie.
Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ?

De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari contorizati si o parte proprietari contorizati fara radio care sunt considerati pausal de catre Techem.

In formula celor de la Techem de calcul se face mai intai calculul la pausal cu cate 5,1 mc ar si 3,3 mc acm , apoi se adauga si citirea contoarelor, astfel Techem depaseste lunar numarul total de mc facturati de apa nova si modifica pretul pe mc repartizat de la 7,67 lei / mc cat este in factura , a ajuns luna aceasta la 4,13 lei / mc pentru ca ei mi-au repartizat 650 mc ar desi factura este de doar 350 mc ar .

Sunt eu absurd sa cer ca proprietarii care au apometre sa isi plateasca fix ce au pe contor , de ex 50 din 80 proprietari contorizati consuma 250 mc ar pe contoare , iar ceilalti 30 din 80 proprietari necontorizati consuma 100 mc . Cei 100 mc sa fie impartiti la numarul de persoane din cele 30 apartamente (sa presupunem 50 persoane in 30 apartamente necontorizate) si astfel sa fie pusi cate 2 mc ar / persoana si sa se inchida factura. Mie asa mi se pare normal si corect, insa ei insista ca nu e corect asa , ci e corect sa le puna tuturor la pausal 5,1 si 3,3.

Este "mai legal" modul lor de repartizare decata cel propus de mine ? Eu stiu ca cei 5.1 si 3.3 sunt orientativ cantitati de pausal, dar acestea variaza in functie de consumul facturat efectiv .
@Alexandru Surcel

Va multumesc. Da, ati inteles corect, doamna este mostenitoarea legala a unui mostenitor testamentar. Proprietara "originala" a decedat in 2018 din ce am vazut prin acte si a lasat prin testament acestui domn care era ingrijitorul acesteia, el cand a decedat toate bunurile ar fi ramas mostenie fetei acestuia care a spus ca nu vrea sa aiba nimic de a face cu asta si cu ce a insemnat el, si ne-a trimis prin fan curier din provincie de unde locuieste aceasta toate documentele si cheile apartamentului, practic ne-am trezit cu ele la usa si a spus ca sa facem ce vrem noi cu el, in conditiile in care noi doar o sunasem pentru plata intretinerii.

Referitor la faptul ca se poate trezi dupa "n" ani sa isi revendice proprietatea este cat se poate de adevarat, insa nu cred ca se va intampla, doamna a spus ca nici daca ii mergem cu notarul la usa nu va semna un act, pur si simplu vrea sa scape cu totul de acest lucru, este posibil sa fie si o intentie sa i se achite datoriile apoi sa intre in posesie, insa, la o mostenire destul de mare din punctul meu de vedere cateva zeci de mii de euro cat este o garsoniera + alte terenuri in provincie , nu cred ca se incurca pentru 1-2 mii euro datorie, pe langa asta dupa cum am spus doamna a trimis in original toate actele, certificate de deces , casatorie , testamente etc , cred ca i-ar fi destul de complicat sa se apuce peste 3-4-5 ani sa faca aceasta succesiune.

Ca o concluzie finala voi inchiria acea garsoniera pentru a recupera datoriile la intretinere si ulterior voi pastra sumele din chirie eu, daca se va putea candva in viitor, 10-20-30 ani sa intru si in proprietatea acestui bun, cu atat mai bine, daca nu, il voi exploata prin chirie . Nu am prea avut noroc in viata de lucruri primite "pe degeaba" nu vad de ce nu as exploata acest lucru in beneficiul meu daca mi-a picat in brate.
Am citit pe internet referitor la Uzucapiune, daca ma voi ocupa eu de plata intretinerii , impozitului etc. pentru un timp de 10 - 20 ani , atunci pot folosi acest lucru pentru a deveni proprietar ?
Ar fi suficienta o declaratie notariala prin care mostenitoarea alege sa renunte la mostenirea provenita din partea decedatului in favoarea mea ? Ulterior eu sa fac restul demersurilor de succesiune ?

ynocentta a scris:

ca nu vrea sa faca nimic la notar ,
Atat timp cat mostenitorul d edrept nu intelege sa incheie declarative pe proprie raspundere ca renunta la masa succesorala dv nu aveti posibilitatea sa deveniti proprietar al acelui apartament
Discutati cu proprietara apartamentului,comunicati ca intelegeti sa suportati dv toate debitele

Am inteles. Multumesc . Pot totusi profita de aceasta proprietate in vreun fel ? Acum sunt toate actele la mine,certificate de nastere, deces, casatorie, testamente, acte vanzare cumparare etc. Pot inchiria dau face ceva cu acea garsoniera ?

gi-jane2 a scris:

daca nu vrea sa faca, nu veti fi proprietar niciodata.
Puteti sa o sprijiniti sa plateasca actele ca succesiunile trebuie dezbatute in ordinea deceselor si apoi sa va doneze/ vanda garsoniera

Ma aflu intr-o situatie putin mai atipica . Am intrat in posesia cheilor si a actelor unei garsoniere in urma decesului unei persoane.

Proprietara din acte a decedat acum mai multa vreme insa a fost lasat mostenire catre un alt domn. Acest domn nu a facut actele de succesiune si ulterior a decedat si acesta lasand mostenire mai departe fiicei acestuia actele garsonierei. Aceasta cand a aflat de mostenire , cand a fost informata ca trebuie sa plateasca intretinerea a spus ca nu vrea nimic de a face cu apartamentul respectiv si mi-a trimis mie prin curierat rapid toate actele si cheile si ca sa mi-l dea mie , dar ca nu vrea sa faca nimic la notar , eu nici macar nu o cunosc pe aceasta doamna ,doar sunt administrator la acel bloc.

Se poate face ceva ca sa pot intra oficial in proprietatea garsonierei ?
Am inteles, multumesc voi incerca sa gasesc o solutie conform noii legi, sa inteleg ca pana acum a fost in regula, dar trebuie sa ma conformez cu noul certificat.
Buna ziua,

Am achizitionat un imobil prin credit pe SRL (micro) si i-am schimbat cu acordul asociatiei de proprietari destinatia ca punct de lucru (la fel si la DITL unde platesc impozit mare pentru nerezidential) apoi intre SRL si mine ca persoana fizica (unic asociat si administrator al acelui SRL) am incheiat un contract de comodat prin care imi transfer dreptul se folosinta al imobilului respectiv in vederea inchirierii in regim hotelier, deoarece societatea nu are domeniul de activitate respectiv. Din punct de vedere juridic se incalca vreo lege ? Era nevoie de un alt acord al asociatiei de proprietari pentru inchirierea in regim hotelier ? Veniturile realizate pe PF se declara prin declaratia unica.
Va multumesc !