avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate dangeorgescu2014

Activitate dangeorgescu2014

Nu mai spuneti domnule Lascoschi ceea ce faceti dvs. ca stim foarte bine. Dumneavoastra si daca sunteti platit nu va mai prezentati sa va onorati contractul. Inchideti telefonul si dati bir cu fugitii.
Dar daca inculpatul nu se afla in tara? cum poate proceda in acest caz? poate imputernici o alta persoana prin procura notariala sa copieze dosarul, sau ca acea persoana sa imputerniceasca la randul ei un avocat? poate o ruda de gradul I sa imputerniceasca un avocat? care sunt posibilitatile in aceasta situatie?

Multumesc pentru ajutor
Buna seara,

doresc sa stiu daca un dosar penal inregistrat la Tribunal cu vreo 2 zile in urma poate fi studiat (fotocopiat in intregime) de catre inculpat sau avocatul acestuia, daca acesta se afla la camera preliminara...
Caut un avocat bun si cu experienta pentru o cauza penala, Bucuresti. Infractiunile imputate sunt urmatoarele: constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP) art 367 alin.1 CP;art.9 lit. b), c) şi f) din Lg.241/2005;art.48 rap. la art.9 lit. c) din Lg.241/2005;art.29 alin.1 lit. b) din Lg.656/2002 - toate cu apl. art.5, art.35 alin.1 şi art.38 CP.
Doresc sa ma contactati pe privat.
nu-mi poate oferi nimeni un raspuns pt problema mea?
Pai cum asa? Am gasit pe altcineva la Inalta Curte tot pentru arestare preventiva. Deci acolo se afiseaza. Oare nu sunt publice sedintele la TB Sectia 1 Penala si de aceea nu se publica pe portal? Are cineva cunostinta despre acest fapt?
Buna seara,

Caut un dosar al unui prieten arestat preventiv, pe portal.just.ro si nu-l gasesc. A fost arestat de Tribunalul Bucuresti. La Sectia I penala- drepturi si libertati CDL7, CU1, CU2, nu exista informatii. Ce se intampla nu sunt publice aceste dosare? Am cautat dupa nume in toate formele posibile si dupa numele tuturor inculpatiilor.

Va rog sa ma ajutati.
Răspuns la discuția Aplicarea legii mai favorabile
Buna seara,

Multumesc pentru raspunsurile dvs,

Nelamurirea mea aici era, instantele cand calculeaza care lege mai favorabila se va aplica, tin cont si de sporul de pedeapsa care merge pana la maxim 5 ani in codul vechi (care in practica nu ajunge niciodata la asa perioada, poate 1 an, 1 an si 6 luni), etc), iar in codul nou 1/3 din totalul celorlate pedepse primite pt. celalalte infractiuni? sau tin cont numai de limitele speciale de pedeapsa? considerand mai favorabila legea cu limitele speciale mai mici.

Din ceea ce vad eu instantele au inceput sa aplice niste pedepse drastice dupa noul cod penal datorita acelui spor de pedeapsa de 1/3. exemple: judecatorul Moldovan 22 ani de inchisoare, regizorul M. Columbeanu 26 de ani de inchisoare. Niste pedepse pe care eu le consider exagerat de mari in raport cu faptele facute de acestia. (vezi criminali care au obtinut mult mai putin, ex. Cioaca si multi altii)

Referitor la speta noastra, mi se pare anormal ca cineva care a facut niste fapte incadrate in timp dupa vechiul cod penal (considerandu-se ca stia ce risca in acel moment), sa fie judecat dupa noul cod penal si sa i se aplice o pedeapsa drastica compusa din acel spor de pedeapsa.
Buna seara,

Incerc sa aflu si eu raspuns clar la urmatoarea problema. Am incercat sa caut rezolvare cautand dar nu am gasit.

Avem urmatoarele date :
- inculpat acuzat de urmatoarele infractiuni: evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat.
- fapte comise inainte de intrarea in vigoare a noului cod penal si anume pana in aprilie 2012 (codul penal nou a intrat in vigoare in febr 2014)

Dupa ce cod penal va fi judecat inculpatul? tinand cont de urmatoarele:
- pentru evaziune fiscala si spalare de bani pedepsele sunt similare fiind incluse in legile speciale
- pentru grupul organizat pedepsele in legea veche 39/2003: (1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Pedeapsa pentru faptele prevăzute la alin. (1) nu poate fi mai mare decât sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea cea mai gravă care intră în scopul grupului infracţional organizat."

iar in noul cod penal "(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Când infracţiunea care intră în scopul grupului infracţional organizat este sancţionată de lege cu pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."

La prima vedere pare mai favorabil noul cod penal, dar tinand cont ca dupa vechea lege pt. grup organizat nu se aplica mai mult decat pedeapsa cea mai mare si se contopesc, aplicandu-se cea mai mare, iar in noul cod penal se aplica pedeapsa cea mai mare + un spor de 1/3 din celelalte pedepse aplicate, este mai favorabila legea veche.

Dvs. ce parere aveti cum judeca o astfel de cauza instantele?

Buna seara, cine cunoaste informatii despre utilizarea Registrul Naţional Notarial de Evidenţă a Creditorilor Persoane Fizice şi a Opoziţiilor la Efectuarea Partajului Succesoral (R.N.N.E.C.) de catre notarii publici?
As vrea sa stiu la intocmirea caror acte verifica notarii o persoana daca are vreo creanta in acest registru.
Dupa denumire inteleg ca numai la partajul succesoral. Dvs. ce ziceti poate chema notarul creditorii unei persoane (aflate in executare silita) si la un partaj voluntar intre doi coproprietari? adica are vreo obligatie sa faca verificari in acest registru?