avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate nicomari

Activitate nicomari

Buna ziua, am o colega care are diploma de inginerie si management in alimentatie publica si agroturism, oare o pot incadrea pe postul de manager marketing?
Va mulțumesc pentru răspuns și pentru sfaturi, chiar o sa mergem sa vorbim cu un avocat!

Mama ate un domiciliu în buletin, are viza de flotant ca să înscrie copilul la nu știu ce sc, și fizic sta cu chirie la o alta adresa! Poate ajuta și aceasta informație!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!
Copilului i s-a stabilit domiciliul la mama?

Ideea e ca copilul nu sta doar la mama, și dacă se constata ca nici ea nu a contribuit cu suma lunara, tot doar el e bun de plata? Întreb pentru ca vreau sa înțeleg și sa facem ceea ce este corect pentru toată lumea!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca fratele ar fi apelat la avocat și sa fi mers cu avocat la notar era alta situație.
Acum este bun de plata.

Bună ziua.

Da!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!
Copilului i s-a stabilit domiciliul la mama?

Bună ziua,

Am și eu urmaroarea speță!
Fratele meu a divorțat în 2020 la notar, împreună cu fosta au stabilit sa contribuie fiecare cu 1200 lei pe luna pentru cheltuieli ce trebuiesc făcute pentru copil, de o perioada nu a mai contribuit, iar fost sotie i-a spus ca dacă nu o sa mai contribuie cu cei 1200 lei il da în judecata, ideea e ca în toată perioada cât a contribuit ea nu a justificat pe ce s-au cheltui banii, în cazul în care îl da în judecata cine ar avea câștig de cauza? Legal înțeleg ca ea ca el nu a mai contribuit dar dacă se verifica extrasele și se constat ca nici ea nu a mai contribuit cine va avea câștig de cauza?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, am o societate comerciala X care adorda un imprumut cu dobanda aferenta unei alte societati comerciale Y, acestea societati nu sunt afiliate, societatea Y are un contract cu un client Z, prin care vrea sa cesioneze parte din acel contract catre firma X sa acopere imprumutul cat si dobanda, intrebarea este daca din punct de vedere legislativ, fiscal si comercial se poate face aceasta tranzactie incat sa nu avem probleme din nici un punct de vedere si daca se poate unde gasesc in legislatie aceste informatii. Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensionar pe caz de boala
In regula, va multumesc, sper sa nu mai intampin si alte probleme!
Răspuns la discuția Pensionar pe caz de boala
Sinin acea decizie ce ar trebui sa scriu ?? :((
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema avem un salariat pe caz de boala care a fost declarat gresit in D 112, in loc de 4 ore a fost declarat cu norma întreaga. A fost la casa de pensi sa isi depuna dosarul pt limita de varsta si acolo i-au emis decizie sa restituie pensia pt ca avea norma intreaga, intrebarea mea este daca fac corectie la D112 si fac o adresa din partea firmei catre casa de pensi ca a fost o gresala ii va anula decizia de restituire a pensiei? Sau ce as putea sa fac pentru a remedia problema.