avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Activitate edmond11

Activitate edmond11

Ok, acum e clar 100%, vă mulțumesc tare mult.
Vă mulțumesc pentru răspuns. O parte a întrebării mele de mai sus se referea la următorul aspect: dacă eu plătesc lunar, are executorul temei legal să intervină și să oblige pe angajator să plătească în locul meu pensia alimentara?
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Da, eu am plătit lunar in contul soției pensia și acest lucru este recunoscut de fosta soție și consemnat în ultima hotărâre judecătorească, cea de majorare a pensiei alimentare.
Dovezile exista oricând, ca ordine de plata bancare.
Deci în cazul în care eu voi plăti și de acum încolo, fosta soție, chiar dacă va apela la un executor judecătoresc, acesta nu are cum să intervină și să instituie poprire, respectiv să oblige pe actualul meu angajator să plătească pensia alimentara în locul meu, nu, am înțeles bine?
Aș mai avea, totuși o întrebare. În cazul în care angajatorul nu va plăti pensia alimentara in locul meu, pentru că poate va observa că nu are temei legal s-o facă, poate apela fosta soție la un executor judecătoresc? Si dacă da, când, în ce condiții? Doar dacă nu plătesc eu pensia alimentara? Dar dacă o platesc lunar, mai poate interveni executorul judecătoresc, are vreun motiv să intervină și să oblige pe angajator să plătească pensia alimentara în locul meu?
Mulțumesc
Vă mulțumesc frumos
Vă mulțumesc frumos. Vă cer prea mult, dacă vă rog să îmi spuneți ce articol și din ce lege se referă la obligațiile angajatorilor de a plati pensia alimentara?
Bună ziua,

În hotărârea judecătorească de majorare a pensiei alimentare nu se specifica niciun nume de angajator. Dacă la angajator a ajuns hotărârea judecătorească trimisă de fosta soție, angajatorul este obligat să o ia în seama și s-o și pună în exercitare?
Menționez încă o dată că nici judecatoria, nici vreun executor judecătoresc nu a trimis oficial hotărârea către angajator. Această hotărâre a fost trimisa doar de fosta soție însoțită de o cerere să i se vireze pensia alimentara într-un cont.

Vă mulțumesc pentru orice răspuns
Răspuns la discuția Procent maxim din venit
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Întrebarea mea era dacă eu plătesc în rate acea diferența plus pensia, cât mi se poate popri maxim, ca procent din venit.
Luând exemplul dumneavoastră de 800 cu 1800, cât mi se poate popri maxim pe lună?
La o pensie de 800, salariu este, evident, 3200. Mi se poate opri maxim 1600 (50%) sau doar 1056 (33%, cât am înțeles eu de la avocat)?
Buna ziua,

In urma procesului de majorare a pensiei alimentare, mi s-a stabilit procentul de 25%.
Aceasta majorare de pensie trebuie platita de la data introducerii actiunii, deci cu cateva luni in urma.
Mentionez ca in fiecare luna am platit pensia in cuantumul vechi.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Serviciul imi va vira automat pensia alimentara + diferenta dintre pensia majorata si cea deja platita. V-as ruga sa-mi spuneti care este procentul maxim ce mi se poate retine din salariu pentru aceasta plata cumulata: pensia majorata + diferenta din urma.

Multumesc.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Pensia e 25%din venitul net stabilită.
Dar dacă ea introduce, să spunem, acțiunea după 3-4 luni de când eu imi dau demisia, judecătorul mă poate obliga să plătesc altă sumă în loc de 250 de lei? De ce ar trebui să cer eu, dacă articolul de lege e clar?