avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia angajatorului de a plati pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia angajatorului de a plati pensia alimentara

Bună ziua,

În hotărârea judecătorească de majorare a pensiei alimentare nu se specifica niciun nume de angajator. Dacă la angajator a ajuns hotărârea judecătorească trimisă de fosta soție, angajatorul este obligat să o ia în seama și s-o și pună în exercitare?
Menționez încă o dată că nici judecatoria, nici vreun executor judecătoresc nu a trimis oficial hotărârea către angajator. Această hotărâre a fost trimisa doar de fosta soție însoțită de o cerere să i se vireze pensia alimentara într-un cont.

Vă mulțumesc pentru orice răspuns
Cel mai recent răspuns: edmond11 , utilizator 14:03, 28 Iunie 2017
Nu, era pe vechiul cod aceasta prevedere. Angajatorul nu intra "in joc" decat daca devine tert poprit intr-o executare silita, primind de la un executor o instiintare de poprire. Pana atunci e obligat sa va plateasca integral iar dvoastra SUNTETI OBLIGAT sa platiti pensia. Daca nu o faceti, veti raspunde penal si veti fi executat si in civil.
Vă mulțumesc frumos. Vă cer prea mult, dacă vă rog să îmi spuneți ce articol și din ce lege se referă la obligațiile angajatorilor de a plati pensia alimentara?
Nici un articol din lege(legea nouă), nu obligă angajatorul să plătească pensia minorului în locul dvs.
Vă mulțumesc frumos
Aș mai avea, totuși o întrebare. În cazul în care angajatorul nu va plăti pensia alimentara in locul meu, pentru că poate va observa că nu are temei legal s-o facă, poate apela fosta soție la un executor judecătoresc? Si dacă da, când, în ce condiții? Doar dacă nu plătesc eu pensia alimentara? Dar dacă o platesc lunar, mai poate interveni executorul judecătoresc, are vreun motiv să intervină și să oblige pe angajator să plătească pensia alimentara în locul meu?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Poprire salariu vyo vyo Buna ziua! Fostul meu sot s a mutat cu locul de munca la o alta firma. Firma unde lucra imi trimitea pensia alimentara in baza hotararii judecatoresti. As ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)