Buna.Am fost angajat timp de 13 ani cu CIM pana in dec. 2014, dupa care am fost in somaj pana pe 4 sept. 2015.In momentul de fata as avea nevoie sa fiu asigurat medical, pentru niste investigatii dar nu sunt angajat si nu am nici-un fel de venituri.Intrebarea este: daca ma duc sa platesc din urma, ma vor pune sa platesc si pe perioada somajului (9 luni), sau doar pe septembrie si luna aceasta?
Mutumesc anticipat pentru raspuns.
Anul acesta, in august am implinit 13 ani de cand lucrez cu jumatate de norma ca vanzator.Pe 30 septembrie mi s-a incheiat contractul 'cu acordul partilor', si pentru ca ramaneam fara dreptul la somaj, la rugamintile mele firma ma ajutat facandu-mi un contract nou incepand cu 24 octombrie, tot cu jumatate de norma, pe o perioada de o luna de zile pe un alt post,fictiv.La sfarsitul lunii noiembrie imi vor incheia noul contract prin restructurarea postului, deci motiv neimputabil mie.Legea spune ca in cazul celor cu jumatate de norma nu sunt suficiente doar 12 luni de contributie din ultimile 24 ci trebuie sa fi lucrat chiar toate cele 24 de luni.
Intrebarea este daca nu sunt cumva in pericol de a-mi pierde dreptul la somaj datorita acelei perioade de 24 de zile din octombrie in care nu am fost sub contract?
Multumesc pentru atentie.