avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai pot lua somaj in aceasta situatie speciala?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai pot lua somaj in aceasta situatie speciala?

Anul acesta, in august am implinit 13 ani de cand lucrez cu jumatate de norma ca vanzator.Pe 30 septembrie mi s-a incheiat contractul 'cu acordul partilor', si pentru ca ramaneam fara dreptul la somaj, la rugamintile mele firma ma ajutat facandu-mi un contract nou incepand cu 24 octombrie, tot cu jumatate de norma, pe o perioada de o luna de zile pe un alt post,fictiv.La sfarsitul lunii noiembrie imi vor incheia noul contract prin restructurarea postului, deci motiv neimputabil mie.Legea spune ca in cazul celor cu jumatate de norma nu sunt suficiente doar 12 luni de contributie din ultimile 24 ci trebuie sa fi lucrat chiar toate cele 24 de luni.
Intrebarea este daca nu sunt cumva in pericol de a-mi pierde dreptul la somaj datorita acelei perioade de 24 de zile din octombrie in care nu am fost sub contract?
Multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 14:04, 16 Noiembrie 2014
zed a scris:

Intrebarea este daca nu sunt cumva in pericol de a-mi pierde dreptul la somaj datorita acelei perioade de 24 de zile din octombrie in care nu am fost sub contract?
Multumesc pentru atentie.

Dvs. trebuie sa aveti stagiu de cotizare timp de 12 luni, in ultimele 24 luni de la solicitarea somajului. Aceste 12 luni pot fi succesive, dar nu e obligatoriu, pot fi si cumulate.
In cazul in care aveti CIM tot cu 4 ore nu beneficiati de ajutor de somaj, pentru ca in ultimile 24 de luni de la data incetarii CIM aveti 24 de zile lipsa (cand nu ati avut CIM).
Daca noul CIM o sa fie cu program de 8 ore/zi, veti beneficia de ajutor de somaj.
Rugati angajatorul sa va ajute, sa corecteze noul CIM si sa aveti program de 8 ore/zi.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare angajat2002 angajat2002 Buna ziua, As vrea sa știu în ce măsura este legal ca un angajator sa informeze angajatul ca poziția lui va fi restructurata si sa-i ofere ... (vezi toată discuția)
Am sau nu dreptul la indemnizatia de somaj? C.Daniellita C.Daniellita Am urmatoarele perioade lucrate cu CIM-uri pe perioade nedeterminate... 09.01.2008 = 17.01.2011 01.04.2011 = 01.06.2011 19.07.2011 = 15.01.2011, aici ... (vezi toată discuția)
Somaj mirela.marian mirela.marian Putem beneficia de somaj daca avem 2 contracte cu jumatate de norma? Si care sunt conditiile de cotizare? Dupa un an se poate beneficia sau doar dupa 2 ... (vezi toată discuția)