avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate dumbi2

Activitate dumbi2

Un fost asociat și cu mine am dezvoltat acum ceva vreme o aplicație de telefon care a avut destul de mult succes. La acea vreme nu am semnat niciodată vreun contract; a existat doar o înțelegere verbală între noi în care stabileam că fiecare are jumătate din veniturile aplicației iar aplicația în sine este a amândurora.

Din păcate, fostul meu asociat și cu mine nu ne mai înțelegem. Acum el are de gând să dezvolte o nouă aplicație sub același nume, deși eu nu sunt de acord cu asta.

Este înțelegerea noastră verbală îndeajuns pentru mine încât să pretind drepturi de autor? S-ar putea să fie relevant și faptul că aplicația în sine se află pe contul lui personal. Pe lângă înțelegerea verbală mai există și tranzacții bancare care să arate că în acea perioadă el îmi trimitea jumătatea mea de bani, și discuții scrise pe Facebook.
Intrebarea mea este specific cu vedere la DIICOT, nu in general.
Recent am aflat parola cuiva de pe contul de Yahoo, prin care am putut sa-i resetez si parola de pe contul de Facebook.

Nu am facut nimic grav cat timp am avut acces la conturile lui, doar m-am distrat putin facand farse. Am vorbit cu persoana asta prin internet, fara sa stie cine sunt in viata reala, si a zis ca a facut reclamatie la DIICOT.

Intrebarea mea este daca DIICOT se implica in astfel de cazuri mici? Nu fac parte din nicio organizatie criminala, iar metoda prin care am obtinut parola victimei nu a implicat cunostinte tehnice avansate.