avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate tt71

Activitate tt71

Buna seara
Fiica mea se plânge că Dna învățătoare amenință copiii că nu-i mai primește în clasa fără uniforma.
Cum sa argumentez?
Buna ziua.
Sunt parinte . Joi am primit un sms de la invatatoare ca uniforma scolara a devenit obligatorie si fiecare elev trebuie in mod obligatoriu sa cumpere un tricou de la o anumita firma, si trebuie saplateasca anticipat, saptamana urmatoare.
Oare nu exista niste pasi care trebuie urmati pentru stabilirea uniformei ca fiind obligatorie?
Discuție Comanda online
Am plasat o comanda pe evomag, am primit răspunsul " comanda este in curs de procesare" dupa care am primit mesaj ca a fost o eroare de sistem si nu mi se poate onora comanda la pretul afisat atunci cand am plasat comanda.
Este legal? Comerciantul este sau nu obligat sa onoreze comanda preluata?
Răspuns la discuția Plata profesor metodist
Multumesc, dar am citit deja aceste discutii si nu m-am lamurit. In acel ordin de Ministru mentionat, care intre timp a intrat in vigoare, si anume Ordinul nr. 4.827 din 30 august 2018, nu se mentioneaza nimic despre inspectiile de specialitate efectuate pentru definitivare in invatamant.
Va rog sa imi spuneti daca prof. Metodist este platit pentru inspectia de specialitate efectuata la definitivat. 2019. Secretara spune ca nu exista cadru legal pentru plata acestor inspectii.
1. Exista legislatie care sa reglementeze modalitatea de izolare a tevilor din apartament?

2. Inchiderea completa de la calorifere a caldurii (inclusiv izolarea tevilor) din apartament este legala? (acest lucru afecteaza confortul termic al vecinilor prin faptul ca peretii comuni sunt reci)
Un proprietar din asociatia noastra s-a debransat de la caldura centrala. Doreste să isi izoleze si tevile care trec prin apartamentul său ca sa nu mai plateasca partea comuna.
Intrebari:
1. care este cadrul legal pe baza caruia poate sa faca aceasta lucrare?
2. Daca este legal, izolarea țevilor poate fi facută doar cu polistiren (asa cum doreste dansul) sau trebuie sa indeplineasca anumite norme? / În ce lege sunt prevăzute acestea?

Multumesc
In cazul in care 80% dintre locatarii de pe o scara doresc renuntarea la repatitoarele de caldura pe care le au in apartamente, ceilalalti 20% dintre proprietari care nu sunt de acord, trebuie sa se supuna majoritatii?
Va rog sa imi indicati legea potrivit careia cei 20% sunt obligati sa se supuna majoritatii.
va rog sa imi spuneti care sunt prevederile legare referitoare la maririle de salarii in cazul asociatiilor de proprietari. Cum se procedeaza legal si unde scrie in lege despre procedura?

<comitetul executiv a propus mariri de salarii si nu stim daca este legal sa se realizeze efectiv aceste mariri sau propunerea trebuie trecuta prin adunarea generala>
va rog sa imi spuneti daca majorarile de salar ale presedintelui asociatiei de proprietari (+casier, contabil, femeie de serviciu) propuse de comitetul executiv trebuie validate in adunarea generala.