avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Marire salarii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Marire salarii asociatie de proprietari

va rog sa imi spuneti daca majorarile de salar ale presedintelui asociatiei de proprietari (+casier, contabil, femeie de serviciu) propuse de comitetul executiv trebuie validate in adunarea generala.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:40, 23 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie incluse in bugetul de venituri si cheltuieli si se aproba in adunarea gen.

Acum nu mai aveti timp (pentru ultima marire), dar in viitoarea AG sa prindeti in buget, noile sume, eventual faceti rectificari pozitive...
va rog sa imi spuneti care sunt prevederile legare referitoare la maririle de salarii in cazul asociatiilor de proprietari. Cum se procedeaza legal si unde scrie in lege despre procedura?

<comitetul executiv a propus mariri de salarii si nu stim daca este legal sa se realizeze efectiv aceste mariri sau propunerea trebuie trecuta prin adunarea generala>
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
tt71, utilizator

Drept sa va spun, nu inteleg in ce context intrebati.

Daca intrebati, asa in general, solutia este data de Codul muncii, adica prin negociere directa.
Practic, dvs. , conducerea as. prop. aprobati in AG un buget de venituri si cheltuieli tinand cont de salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata. Ei, pornind de la aces brut minim, puteti merge doar in sus, avand in vedere norma de timp necesara.
HG nr. 1 /2017, art. 1) - Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 1450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, in medie, pe luna, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, adica 8,735 lei/ora.

Asadar dvs. negociati cu salariatul, doar daca salariul este mai mare decat acest 1450 lei/ luna, altfel spus, daca (unul deja angajat) salariatul doreste mai mult si dvs. nu-i puteti oferi,se pot incheia raporturile de munca.
Retineti ca la un salariu brut de 1450 lei pe luna, cheltuiala salariala a asociatiei, ajunge la cel putin 1772 lei/luna.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In fiecare inceput de an, in primul trimestru, se tin AG. In cadrul acestei AG comitetul executiv prezinta bugetul de venituri si cheltuieli in care se cuprinde si anvelopa salariala, adica suma totala, dedicata salariilor si indemnizatiilor personalului din conducerea asiociatiei, cenzorilor si personalului angajat.

Se supune la discutii, se cer lamuriri de catre participanti, se poate cere modificarea acestei anvelope salariale si in final se voteaza o anumita suma totala, care va fi baza pentru repartizarea salariilor si indemnizatiilor intre cei carora li se cuvin, aceasta repartizare se face in cadrul comitetului executiv pentru urmatorul an de zile sau pana la urmatoarea AG de dare de seama.

Deci drumul este asa;
comitet executiv (propunere anvelopa salariala) -----> AG (discutii, aprobare) ------> comitet executiv (aplicare)

Alte discuții în legătură

Cine stabileste majorarea salariului presedintelui asociatiei de proprietari? GeorgetaAnca GeorgetaAnca Conform Legii nr. 196/2018 , cap. V, art. 58, (1) \"Presedintele asociatiei de proprietari si membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Administrare condominiu poparlan poparlan este legala administrarea unui bloc de o firma, si daca da care sunt criteriile de care trebuie tinut cont la alegerea ei (vezi toată discuția)