avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters338589

Activitate ContSters338589

Răspuns la discuția partaj
Pe baza actelor prezentate se poate pronunta un avocat. Daca nu va intelegeti cu verii trebuie sa mergeti la instanta pentru o actiune de iesire in indiviziune. Ce sanse aveti vi o poate spune un avocat studiind actele.
Nu exista un document. Depinde cum v ati inteles cu dezvoltatorul. Insa pentru a nu avea probleme puteti merge insotit de un specialist, un arhitect, pentru finisaje si restul. In general trebuie respectat contractul. daca ati prevazut in contract anumite finisaje si de o anumita calitate trebuie verifcicat acest lucru.
Răspuns la discuția partaj
Mergeti la o consultatie la un avocat.
Nu. Trebuie dezbatuta succesiunea.
Răspuns la discuția cote parti imobil
cota aceea din partile si dependintele comune se refera la cota parte din scarile blocului, lift. uscatorie etc...este o coproprietate fortata, adica dvs si ceilalalti proprietari ai apartamentelor din respectivul bloc aveti cate o cota parte din scari lift, uscatorie sapalatorie. la fel si cota parte din terenul pe care este construit blocul. Apartamentul nu sta in aer si ca sa ajungeti la el trebuie sa treceti prin scara blocului, deci este o coproprietate comuna si fortata si se transmite cu apartamentul impreuna.
Răspuns la discuția mostenire
Atunci dezbateti succesiunea dupa socrul dvs. Cotele dupa dezbaterea succesiunii vor fi 5/8 soacra si 3/8 sotul dvs. Vor deveni coproprietari. Soacra dvs poate sa si instraineze cota de 5/8 insa slabe sanse caci nimeni nu cumpara sa se afle in indiviziune cu altcineva.
Răspuns la discuția mostenire
dupa decesul soacrei se dezbate mostenirea si daca in masa succesorala se va mai afla imobilul o sa l mosteneasca fiul.
Trebuie luat legaturta cu Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei de la domiciliul mamei, apoi facut o expertiza IML si sa va adresati instantei de tutela, adica instantei civile-judecatoria de la domiciliul celui care urmeaza a fi pus sub interdictie.
Răspuns la discuția mostenire
casa fiind mostenita de soacra de la maam ei este bun propriu al soacrei, deci in masa succesorala dupa socrul dvs nu intra si casa ci eventual imbuntatiri aduse casei in timpul casatoriei socrului cu soacra dvs. deci ar putea sa vanda casa fara probleme.
daca acea casa era achizitionata in timpul casatoriei de ambii soti intra cota de 1/2 in masa succesorala dupa socrul dvs. Insa bunurile mostenite sunt proprii.
Răspuns la discuția Mutare ipoteca
Solicitati in scris nu la telefon. Probabil o sa transmita cererea centralei de la Bucuresti unde va fi analizata si vi se va da un raspuns intocmit temeinic.