avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate matileank

Activitate matileank

Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Știu despre lege și o înțeleg. Întrebarea mea era despre vecina. In hotărâre scrie că trebuie evacuat Popescu. Trebuie să fie evacuat și Ionescu? Este legal?

ynocentta a scris:

Este perfect legal ca uscatorul sa fie accesibil tuturor proprietarilor din bloc,uscatorul facand parte din partea comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe destinatia si aspectul partii comune
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii pot utiliza parte din partea comuna de condominiu,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari-prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta

Bună ziua! Am o hotărâre de evacuare a unui uscător dintr un bloc. Uscătorul se afla la etajul 5 dar pe hotărâre scrie etajul 4, in plus pe hotărâre scrie strict evacuarea mea fara alte completări iar executorul vrea sa pună lacăt și să predea cheia președintelui de asociație. Este legal așa ceva? Menționez că în uscător sunt și lucrurile altei vecine care posedă un tabel din anul 2002 in care 15 din 19 locatari îi cedează partea lor de uscător. Mulțumesc!
Buna seara! Sunt divorțat de soția mea de 5 ani însă locuim încă împreună. Am fost căsătoriți 30 de ani. Avem un apartament care i-a fost dat soției mele de la stat in chirie dar a fost cumpărat în 93 de mine, am construit și o casa pe un pămant, moștenire a soției mele. Eu nu mai am acces la acea casă. Acum vreau sa fac partaj și vreau să știu cam ce drepturi am eu având în vedere că în toți anii căsniciei eu am avut salariu mai mare și am mai avut venit și din cântări. Mulțumesc!
In 2011 luna octombrie am fost dat in judecata pt plata sumei de 3900 lei cheltuieli de intretinere. decizia instantei a fost sa platesc suma in 30 de zile, deoarece nu am putut plati in 30 zile am facut o intelegere verbala cu asociatia sa platesc suma esalonat. in noiembrie 2012 am fost somat de un executor sa platesc suma totala. am mers la executor si am dovedit cu chitante ca o parte din suma a fost platita iar executorul a acceptat acele chitante. din ianuarie 2012 pana in iunie 2013 s-a platit suma de 4800 lei. din iunie 2013 pana in ianuarie 2016 s-a mai platit doar 1900 lei, acum am o restanta de 4100 lei. exeutorul mi-a trimis o propire pe pensie si mi-a blocat contul pentru o suma de 2700 lei folosinduse de hotararea judecatoreasca din 2011 a carui suma datorata a fost platita esalonat. este posibil sa mi se puna propire folosinduse de acea hotarare si pentru suma care a fost achitata deja? multumesc.
Răspuns la discuția Amnistie pensii
Tatal meu a fost la casa de pensii si i s-a spus ca pensia conform legii 8 nu intra in amnistitie.
Discuție Amnistie pensii
Buna ziua! Tatalui meu i se opreste 30% din pensia conform legii 8 pentru ca din csuza unui calcul gresit de ei a primit cu 1800 lei mai mult timp de un an. Acum inca i se mai opreste chiar daca s-a dat legea amnistitiei. Ce poate face?