avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters340125

Activitate ContSters340125

da depinde ...eu ma refeream la un exemplu cand parintele la care este minorul este de rea credinta....poate invoca in instanta perioada de valabiliatte a declaratiei 3 ani? cine il opreste sa stea 3 ani undeva in strainatate cu minorul?
Art. 30 alin 1 spune ca:

""b) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărți de identitate/cărți electronice de identitate și călătorește în străinătate împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta numai dacă părintele însoțitor prezintă o declarație a celuilalt părinte din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depășească 3 ani de la data întocmirii acesteia sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;""

Daca parintele la care sta minorul cere in instanta de exemplu ca sa obtina o declaratie valabila pentru 3 ani cum poate celalalt parinte sa argumenteze in instanta pentru ca minorul sa iasa din tara doar pe perioada concediului celuilalt parinte?
Eu am probleme cu programul de vizita si nu doresc sa acord o perioada mai mare decat cel mult pe perioada concediului mamei copilului.
Daca de exemplu sunt de acord ca copilul sa poata iesi din tara pe toata perioada vacantei de vara sa zicem nu exista riscul ca mama copilului sa zica ca are concediu 3 luni si sa stea cu minorul in afara tarii 3 luni?Sa zica sau sa si faca ...
Multumesc
Buna ziua,

In legatura cu Legea nr. 169 din 30.09.2016 in care se aduc modificari in ceea ce priveste iesirea minorilor din tara, am o nedumerire.
Am inteles ca declaratia data de parinte este valabila 3 ani. In acest caz minorul poate iesii oricand din tara pe timpul valabilitatii declaratiei?Deci exista posibilitatea ca minorul sa ramana in strainatate timp de 3 ani?

Multumesc
Buna ziua

Executorul judecatoresc a depus cerere la judecatorie pentru executarea unor cheltuieli de judecata.Inainte de primul termen am depus la judecatorie dovada platii cheltuielilor.
Judecatoria m-a obligat la plata cheltuielilor de judecata potrivit art. 670 alin. (2) teza a III-a din Codul de procedură civilă.
Pot face apel sa nu mai platesc chelt de jud?
Răspuns la discuția Plangere Colegiul Psihologilor
vad ca nimeni nu se pricepe...
Răspuns la discuția executare silita
Asa este.Din procesul verbal incheiat de executor reiese ca debitoarea nu s-a conformat somatiei de executare deci se poate trece direct la aplicarea de penalitati cum a si cerut executorul in chemarea la judecata.
Dar debitoare a facut intampinare pentru respingerea cererii ca fiind in principal inadmisibila si in subsidiar ca nefondata.si cere in probatiune inscrisuri, interogatoriul meu, martori...Deja suntel la al treilea termen Primul termen a fost in 14.10.2015.
Cam mult tine avand in vedere ca este o executare silita privitor la program de vizita....
Răspuns la discuția executare silita
pai daca debitorul nu si respecta obligatia conform unei sentinte judecatoresti fiind in executare silita de ce sunt necesare probele?care este baza legala?
executorul a invocat art. 903 si 906 cod pr civila.Nu se verifica motivele unui refuz al debitoarei ci doar existenta refuzului care este dovedit prin procesul verbal al executorului judecatoresc.
Buna ziua,
In cazul executarii silite privind programul de vizita si a legaturilor personale cu un minor in procesul civil se mai administreaza si probe, martori sau este de ajuns constatarea executorului judecatoresc ca debitoarea a fost de rea credinta si s-a cerut in instanta penalizari pe zi de intariere art.905 , 906 Cpc.
Debitoarea a cerut prin avocat martori , interogatoriul meu si cheltuieli de judecata.Vrea sa demonstreze ce minorul nu doreste sa aiba legaturi personale cu mine.
Se mai administreaza probe in cazul acestei executari silite?
Multumesc
Buna seara,

Am facut o plangere la Colegiul Psihologilor din Romania in legatura cu abaterile unui psiholog care a incalcat flagrant Codul Deontologic al psihologilor cu libera practica din Romania.
Plangerea am trimis-o de doua luni dar inca nu am primit raspuns cu toate ca am contactat Colegiul Psihologilor si prin email.
Care este organismul care controleaza acest Colegiu al Psihologilor?
Sa fac o sesizare catre Ministerul sanatatii? Sau la Parlament?
Multumesc
Răspuns la discuția dovezi judecatorie
Multumesc

Inca ceva.Sentintele le-al primit pe email si unele nu au numele si datele persoanelor fiind lipsa
E o problema?