avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
In cazul executarii silite privind programul de vizita si a legaturilor personale cu un minor in procesul civil se mai administreaza si probe, martori sau este de ajuns constatarea executorului judecatoresc ca debitoarea a fost de rea credinta si s-a cerut in instanta penalizari pe zi de intariere art.905 , 906 Cpc.
Debitoarea a cerut prin avocat martori , interogatoriul meu si cheltuieli de judecata.Vrea sa demonstreze ce minorul nu doreste sa aiba legaturi personale cu mine.
Se mai administreaza probe in cazul acestei executari silite?
Multumesc
Da, se administreaza probe.
pai daca debitorul nu si respecta obligatia conform unei sentinte judecatoresti fiind in executare silita de ce sunt necesare probele?care este baza legala?
executorul a invocat art. 903 si 906 cod pr civila.Nu se verifica motivele unui refuz al debitoarei ci doar existenta refuzului care este dovedit prin procesul verbal al executorului judecatoresc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2015
ContSters340125, utilizator
In faza de executare silita nu se mai administreaza(refac) probe, deoarece s-ar incalca autoritatea de lucu judecat a hotararii puse in executare.Daca executorul constata ca insusi minorul refuza in mod categoric sa il paraseasca pe debitor sau manifesta aversiune fata de creditor , va intocmi un proces-verbal in care va consemna constatarile sale si pe care il va comunica partilor si reprezentantului directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului;[Art.913(1)NCPC].Ca atare ,nu este vorba despre refacerea probelor din faza procesuala,sau administarea de probe noi ci,despre constatarile personale ale executorului judecatoresc.
Asa este.Din procesul verbal incheiat de executor reiese ca debitoarea nu s-a conformat somatiei de executare deci se poate trece direct la aplicarea de penalitati cum a si cerut executorul in chemarea la judecata.
Dar debitoare a facut intampinare pentru respingerea cererii ca fiind in principal inadmisibila si in subsidiar ca nefondata.si cere in probatiune inscrisuri, interogatoriul meu, martori...Deja suntel la al treilea termen Primul termen a fost in 14.10.2015.
Cam mult tine avand in vedere ca este o executare silita privitor la program de vizita....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2015
ContSters340125, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita VictoriaGJ VictoriaGJ In incheierea din sedinta s.a admis suspendare executarii cu drept de apel pe cale separata in termen de 5 zile si amanarea cauzei privind contestatia la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor uira uira Cum tb sa procedez in cazul in care mama nu ii ingaduie copilului sa fie luat de mine cf program de vizitare? Ma intreb ce va face un executor judecatoresc ... (vezi toată discuția)