avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate cprn1992

Activitate cprn1992

Am fost sfătuit de cei de la primărie sa fac măsurători cadastrale pe toate proprietățile, dar fără intabulare si înscrierea la cartea funciară, pur și simplu, pentru a verifica dacă in registru măsurătorile sunt cele corecte. Intabulare fac la terenul pe care doresc sa îl vând.

MihailZC a scris:

Pe langa toate cele de mai sus, daca singurul motiv pentru care vreti sa dezbateti in continuare succesiunea pe un singur teren este ca vreti sa faceti cadastru doar pentru acel teren, dezbateti linistit pentru toate, nu este nevoie de cadastru/intabulare/carte funciara la dezbaterea succesiunii. Ulterior, intabulati numai ceea ce vreti sa vindeti.

Au trecut 5 luni de la deces. Motivul pentru care fac pe un singur teren la început cadastrul este cel financiar.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Iar dacă doriți să faceți o economie la acest moment, să nu uitați de impozit.
Dacă sunteți deja peste termenul de 2 ani de la deces, nu mai contează. (îl datorați oricum).
Dacă finalizați dezbaterea în interiorul termenului de 2 ani, nu datorați impozit.
Dacă veți suplimenta masa succesorală cu unele bunuri imobile după expirarea termenului de 2 ani de la deces, atunci datorați impozitul de 1% pentru acestea din urmă.

Altfel spus, faceți-vă calculele, ca să nu ajungeți ca-n vorba: scump la tărâțe și ieftin la făină.

Va mulțumesc mult !! Notarul mi a spus ca nu se poate, pentru ca atunci când cere certificatul fiscal al defunctei mele mame, apar toate aceste bunuri si trebuie făcute pe "întreg" și nu pe "bucăți"

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Da.

De fapt, succesiunea este deja deschisă (că a deschis-o moartea). V-ați apucat și de dezbaterea ei (după cum ați scris în primul mesaj) dar a fost inclus in masa succesorală doar un bun (ap.). Iar acum ne întrebați dacă celelalte bunuri pot fi aduse grămadă sau pe rând.
Cum vreți. Nu e limitat numărul certificatelor suplimentare.

Ok. Dar, dacă vreau din acest rest de proprietăți (9 terenuri extravilane, 1000 mp intravilan si o casa cu 2 anexe) sa fac, cadastru pe un singur teren, in vederea vânzării, pot deschide succesiunea in acest sens ? Adică să fac pe "bucăți" suplimentul succesiunii. Mulțumesc mult !!

MihailZC a scris:

Art. 257 din Regulamentul de aplicare a legii notarilor publici:
(1) Certificatul de moștenitor suplimentar se eliberează de notarul public care a eliberat primul certificat de moștenitor. Dacă notarul public nu mai este în funcție sau părțile nu mai vor să se adreseze acestuia, certificatul se va elibera, la cerere, de un alt notar public din aceeași circumscripție a judecătoriei. În acest caz, dosarul inițial al cauzei se va transmite, prin intermediul Camerei, de la biroul notarial în arhiva căruia se află sau, după caz, din arhiva Camerei la notarul public care va instrumenta certificatul de moștenitor suplimentar, făcându-se mențiunile corespunzătoare în registrele de succesiuni.

Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe care doresc sa le fac ulterior, notarul mi a spus ca este completare la succesiune. Ideea este ca doresc dintre acestea, sa continuu succesiunea intai pe un singur teren extravilan, pe care doresc sa il vand. Este posibil acest lucru ? Multumesc !!
Buna ziua ! Ce calificare profesională este necesară pentru deschiderea unei PFA cu cod Caen de transport mărfuri ?
Faptul ca sunt de 3 ani sofer nu ajută cu nimic ? Am nevoie de atestat manager transport marfa ?
Răspuns la discuția contabilitate firma la infiintare
multumesc !!
Răspuns la discuția contabilitate firma la infiintare
va multumesc !
Buna ziua ! Sunt in curs de infiintare srl , Capitalul social este de 10000 lei. Am incheiat contractul de inchiriere cu proprietarul unui spatiu de birouri si mi s a dat factura pe numele firmei rezervate dupa denumire la onrc. Banii pentru chirie i am platit in numerar din buzunarul propriu, in afara capitalului social. Intrebarea mea este daca pot ca din capitalul social de 10000 lei sa scot cei 1600 lei achitati, Pentru ca factura are numele firmei trecut pe factura. Multumesc !
Răspuns la discuția contracte la notar
daca am firma cu departament juridic, mai este nevoie de notar pentru legalizarea actelor?