avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate MoP

Activitate MoP

Buna ziua.
Suntem beneficiari de habitatie viagera in casa fiului. Trebuie facut contract enel. Sotul are imputernicire totala pt fiu. Daca contractul se face pe numele fiului, ce nevoie este de mine (sa semnez), asa cum solicita enel?
Multumesc anticipat
A aparut pe DCNews aceasta explicatie la Legea darii in plata, motivarea CCR - vedeti text va rog. Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a spus că avem de-a face cu o motivare istorică a CCR care va revoluționa toate contractele, nu doar pe cele bancare, fiind o soluție salvatoare și pentru oamenii care au credite în euro.

"MOTIVARE ISTORICA A CCR! VA REVOLUTIONA TOATE CONTRACTELE, NU DOAR PE CELE BANCARE! SOLUTIE SALVATOARE SI PENTRU CEI CU CREDITE IN EURO!!!

Astazi am avut o intalnire foarte placuta si emotionanta cu cei care mi-au fost alaturi in batalia pentru Legea darii in plata. Am plecat dupa circa doua ore de discutii cu ei, plin de optimism! Si am sa va spun si de ce: Motivarea de zilele trecute a CCR, fara nicio exagerare, E UNA ISTORICA! Pur si simplu revolutioneaza relatiile contractuale intre clienti si furnizorii de servicii( deci nu numai cotractele bancare!),prin motivarea impreviziunii. Pentru toti cei nu sunt familiarizati cu terminologia, impreviziunea se aplica in cazul in care a aparut un eveniment exceptional si exterior vointei partilor ce nu putea fi prevazut in contract, cresterea cursului valutar incadrandu-se perfect in aceasta situatie. CCR" obliga partile la renegocierea contractelor, iar renegocierea trebuie sa fie una EFECTIVA RAPORTATA LA NOUA REALITATE, care sa permita executarea contractului prin reechilibrarea prestatiilor. Interventia asupra contractului e obligatorie si trebuie sa fie efectiva, fie in sensul incetarii, fie in cel al adaptarii la noile conditii" (am citat din textul motivarii).
S-ar intelege ca toate contractele sunt supuse obligativitatii rediscutarii in caz de IMPREVIZIUNE.
Va rog, aveti/ stiti mai multe detalii despre cum ar functiona. Scurt: am un contract cu un IFN pe care vreu sa-l renegociez.
Răspuns la discuția Retineri din salariu
Multumesc frumos pt raspuns!
Răspuns la discuția Retineri din salariu
poate ca nu s-a inteles bine din mesajul meu: NU am nici un fel de document/ comunicare in forma scrisa despre retineri si motive!

in plus, spun ca e arbitrar pt ca (daca recititi in mesaj) e vb de un bonus ce ar trebui returnat - de unde stiu eu ca datele de vanzari sunt eronate?

in plus, din experiente anterioare, nu fac retinerile pe stat plata, cum nici bonusurile nu le dau pe stat plata - am vazut asta pe adeverinta eliberata, cu sumele brute/ nete.

deci?

sa o las balta?
Răspuns la discuția Retineri din salariu
Cu respect, raspunsul Dvs nu ma lamureste deloc. Care ar fi prejudiciul creat? Cum este evidentiat/ unde? Ce rost mai are mentionarea lipsei datoriilor in nota de lichidare? Sau totul in tara asta e arbitrar?
Buna dimineata.

Am incetat cm cu acordul partilor. Pe nota de lichidare scrie clar, la data prezentei salariatul nu inregistreaza debite sau alte obligatii de plata fata de societate.

Trebuie sa mi se plateasca ultimul salariu, aferent iunie.
Acum insa, au inceput sa gaseasca motive de scazut din bani: am primit un bonus pe mai, acum zic ca trebuie retras ca nu stiu ce date d vanzari nu au fost corecte.., ca am facut km in interes personal cu masina de servici.

Intreb simplu: au dreptul sa faca asta? Daca nu (am citit legislatie), cum ii pot impiedica?
Multumesc
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
multumesc.
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Buna ziua. Va rog, am inca o intrebare: e corect dpdv legal ca angajatorul sa publice postul ca disponibil in conditiile in care nu exista inca cerere de incetare cim ori demisie, mai mult, eu sunt in concediu medical?
Decizia mea e luata, ma macina insa incorectitudinea manifestata.
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
MULTUMESC!
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Asta stiu si inteleg. Intrebarea mea are o alta directie. EU vreau data de de 01 iulie. Cum pot formula astfel incat acest termen sa nu fie scurtat discretionar de catre angajator? Altfel, cum am spus, sa gasesca motiv pt concediere.