avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat. Discretionar, angajatorul face presiuni pt incheierea contractului de munca. Motive pt concediere (conf contract de munca) nu are. Dreptul meu de demisie (tot conf contract de munca) este de 45 de zile. Inteleg sa renunt (asa vreau) la o parte din aceste zile si sa inchei incepand cu 01 iunie. Stiind insa destul de multe (ref respectarea drepturilor angajatilor in firma - neplata ore suplimentare, neplata diurne, bonusuri taiate discretionar...etc) as dori sa stiu daca imi pot conditiona (imi pot formula demisia cu anumite conditionari).
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 23:18, 31 Mai 2016
Nu puteti conditiona demisia, in sensul de a pune conditii angajatorului, ca altfel nu demisionati.. Ori v-o dati, ori nu.
Daca v-o dati cu conditii, nu aveti nici un meanism sa il fortati pe angajator sa va accepte conditiile, e ca si cum v-o dati pur si simplu.

Vedeti ca cele 45 de zile de care stiti dvs. sunt dreptul de preaviza in favoarea / in beneficiul angajatorului. Adica nu dvs. sunteti cea in drept / in masura sa scurtati acest termen, numai angajatorul o poate face (practice este perioada in beneficiul sau, ca sa gaseasca inlocuitor pentru demisionar si sa asigure I locuirea / transferal de activitati)
Multumesc, Push-ul initial a fost pt demisie la zi. Le-am zis, daca vreti sa ma concediati, trebuie sa mi se acorde preaviz de 20 zile lucratoare. Daca vreti sa demisionez, am drept de preaviz 45 de zile lucratoare (conf contract de munca). Au dat inapoi. Inteleg insa, ca in tara noastra, esti la discretia angajatorului. Asta e.
Ati incercat o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ?

In acest caz, nu se acorda preaviz.
Scuze ca nu am specificat. Da, asta as intentiona, cu acordul partilor, incepand cu data mentionata 01 iulie. Altfel, sa gaseasca ei motive.
Aici e insa nedumerirea mea: poate respinge termenul (il poate scurta)? Vreau sa stau si luna iunie. Cum pot proceda? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
MoP, utilizator
Dvs mentionati in cerere o anumita data de incetare, data cu care angajatorul poate fi sau nu de acord . De aceea , vorbim despre o incetare a c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.).

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz elena69 elena69 Va rog frumos sa-mi aratati si mie un model de demisie fara preaviz . Eu sant pana pe data de 10 . 01 in concediu de maternitate , pentru ca nu am cu cine sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)