avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate FHU

Activitate FHU

Buna ziua,
Am sa incerc sa va ajut daca nu este prea tarziu....
Pentru a utiliza platforma SEAP aveti nevoie ca respectivul certificat digital sa fie instalat pe calculatorul de pe care initializati logarea.
Am inteles ca aveti PIN-ul de acces pentru download-area certificatului digital (format din 4 cifre), denumire cont utilizator si parola.
In fereastra de Explorer introduceti urmatoarea adresa: [ link extern ] /
Atentie! In unele cazuri apare un mesaj de eroare, "There is a problem with this website's security certificate.", dati click pe "Continue to this website (not recommended)."
Dupa acest pas se deschide o fereastra ce are in antet sigla eLicitatie si patru campuri de completat respectiv:
Cont utilizator: (se completeaza cu denumirea aleasa de dumneavoastra - SC .... SRL, exact ca in formularul transmis la AADR)
Parola: (parola dumneavoastra - conform formular transmis la AADR)
PIN: pinul de 4 cifre primit in notificarea de inregistrare pe SEAP)
Introduceti codul de mai sus: (......se intelege.........)
Dupa logare in fereastra noua aveti urmatoarele informatii:
- In partea de sus aveti in format .doc sau .pdf "Procedura instalare certificat" - trebuie descaracata
- se descarca in calculator cele doua certificate (apasand pe iconita sub forma de discheta) respectiv "certificat utilizator" si "certificat Autoritatea de Certificare a AADR"
Atentie! dupa descarcare nu dati "validare descarcare" ! Certificatul nu mai poate fi descaracat ulterior pe calculator si daca aveti nevoie de el trebuie sa reluati procedura de reinoire a certificatului digital. El este pe site-ul respectiv pe perioada de valabilitate si poate fi descarcat oricand aveti nevoie de el.
- sub primul certificat aveti un camp denumit "Parola" si contine un cod de 8 cifre. Memorati, copiati sau print scr. aveti nevoie de el la instalarea certificatelor.

Bun.
Aveti doua fisiere si "procedura de instalare certificat". Urmati pasii descrisi in procedura, atentie la click stanga - click dreapta, ce casute trebuie sa bifati, si dupa ce finalizati instalarea puteti sa va logati in SEAP.

Recomand un curs de utilizare SEAP (pe langa manualul de utilizare SEAP accesibil pe pagina principala fara logare).

Sper ca informatiile transmise sa va fie de ajutor.
Succes!
Răspuns la discuția Garantia de buna executie
Multumesc.
Răspuns la discuția Garantia de buna executie
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Garantia de buna executie pentru un contract de servicii se constituie in x zile de la data semnarii lui sau de la data transmiterii ordinului de prestare a serviciilor?
Mentionez ca in contract este mentionat faptul ca: "executarea contractului incepe la data emiterii ordinului de prestare a serviciilor".
Multumesc.
Răspuns la discuția Refuz semnare contract subsecvent
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatorul caz:
Un ofertant se numara printre cei declarti castigatori la o procedura de licitatie deschisa avand ca obiect prestarea unor servicii in cadrul unui acord cadru.
Dupa reofertarea unui contract subsecvent constata ca bugetarea a fost prost facuta si nu se poate incadra in suma licitata.
Va rog sa-mi clarificati urmatoarele doua aspecte:
1. Ofetantul fiind in postura descrisa de art. 70 alin. (2) si implicit alin. (3) din HG 925/2006, mai poate participa pe viitor la reofertarea altor contracte subsecvente in cadrul aceluiasi acord cadru?
2. Prin situatia descrisa la puntul 1, ofertantul nu intra sub incidenta art. 181 lit. c'1 din OUG 34/2006 si, prin urmare, nu mai are dreptul de a participa timp de doi ani la proceduri organizate de AC sau de alta entitate achizitoare?
Multumesc.
O notificare menita sa rezolve problema pe jumatate. Nu stiu cum poate AC sa aplice aceste prevederi. :hammer:
Buna seara,
Pe site-ul ANAP (ANRMAP) la "Documente utile" - "Notificari" se regaseste o notificare privind garantia de buna conduita care spune:

"În data de 19.03.2015 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 188 Decizia Curții Constituționale nr. 5/15.01.2015 vizavi de excepţia de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 2711 și art. 2712 ale O.U.G. nr. 34/2006, introduse prin O.U.G. nr. 51/2014, prin care s-a legiferat ,,garanția de bună conduită
(.........)
"Astfel, subliniem că operatorul economic care dorește să conteste o procedură trebuie să constituie garanția de bună conduită potrivit art. 2711 din O.U.G. nr. 34/2006 dar, în cazul în care, ulterior, contestația acestuia este respinsă, autoritatea contractantă nu poate reține garanția de bună conduită, care se stabilește prin raportare la valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit, potrivit alin. (4) al articolului de lege menționat anterior în paragraf."