avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Retinere garantie participare la licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Retinere garantie participare la licitatie

Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie.
Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ofertelor,contestatia fiindu-mi respinsa ca tardiva.
Este indreptatita autoritatea contractanta in acest caz sa-mi retina garantia de participare conf.art.278*1 desi contestatia nu a fost respinsa ca nefondata,nu a fost judecata pe fond ci cum spuneam respinsa ca tardiva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FHU , utilizator 09:13, 4 Noiembrie 2015
Daca vorbim cumva despre o procedura derulata inainte de introducerea garantiei de buna conduita in 2014 (prin OUG 51), este important momentul derularii ei, pentru ca art.278^1 s-a modificat de mai multe ori, iar in 2014 s-a abrogat.

In principiu, daca era vorba de ultima varianta a lui 278^1 inainte de abrogare in 2014, nu trebuia sa se retina pentru respingere ca tardiva.
Licitatia a avut loc in iulie 2015.
In iulie 2015, art.278^1 este abrogat de 1 an, prin art.I, pct.8 din OUG 51/2014.
Nu are ce garantie de participare sa va retina pe temeiul asta.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
vlad nicolae, moderator
Prin urmare autoritatea contractanta este obligata sa-mi restituie atit agarantia de participare la licitatatie cit si garantia de buna conduita pe care am depus-o pentru contestatia la CNSC?
Va multumesc!
Garantia de participare se restituie in conditiile respectarii art.88 din HG 925/2006.
Restituirea garantiei de buna conduita a ramas nereglementata dupa abrogarea art.271^2 din OUG 34.

Alte discuții în legătură

Respingere contestatie cnsc pe motiv de "tardiv introdusa" PaulHaiducu PaulHaiducu O contestatie respinsa de CNSC pe motiv ca a fost introdusa tardiv, mai produce efectele prevazute de art. 278 indc. 1, din OG 34/2006 resepectiv : autoritatea ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de participare Nahimana Nahimana Buna ziua, In cadrul unei licitatii deschise pentru achizitia unor servicii, un op. economic a depus o contestatie si aceasta a fost respinsa de CNSC ca ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de participare in baza art.278^1 din oug 34/2006 Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: Am contestat comunicarea rezultatului procedurii la o licitatie si CNSC ne-a respins contestatia. Acum am primit de la AC ... (vezi toată discuția)