avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Activitate hanganuy

Activitate hanganuy

Va salut,
Suntem 2 asociati intr-un SRL care are in proprietate un imobil cu destinatie comerciala (prestari servicii sportive).
Am dori sa-i schimbam destinatia in rezidential. Care sunt pasii si cum se stabilesti in final valoarea cladirii prin evaluare, in vederea stabilirii impozitului local?
(Cladirea a fost facuta in 2 etape, in regie proprie si cu firma de constructii. In contabilitate are o valoare contabila dar care am inteles ca nu se ia in consideratie, existand obligatia evaluarii periodice si transmiterea acesteia la primarie.) VA multumesc!
Va salut,
Doresc sa achizitionez un teren care este inscris in cartea funciara. In cadrul intelegerii de vanzare cumparare proprietarul este de acord sa-mi acorde drept de servitute pentru o alee de 1.5x80 m. (Aceasta alee este pe o alta parcela pe care este proprietar, intreaga parcela avand alt nr. cadastral. Pe aceasta alee urmeaza sa fie montate instalatiile de canalizare apa si in final trotuarul de acces.) Proprietarii sot si sotie doresc sa vanda urgent intrucat sotul este foarte bolnav si doresc evitarea actiunilor de succesiune. Va rog sa-mi comunicati cum ar trebui sa fac actul (actele) de vanzare cumparare asa incat acesta(ea) sa contina atat terenul cat si aleea de servitute, ultima neavand schita cadastrala si astfel incat sa nu existe posibilitatea tulburarii posesiei pe viitor? Va multumesc
Va salut,

Doresc sa cumpar, ca persoana fizica, un imobil de la o persoana juridica (SRL platitoare de TVA). Imobilul se afla pe un teren concesionat pentru 49 de ani de catre SRL de la primaria locala. Firma detine pentru imobil procesul verbal la terminarea lucrarilor si cartea tehnica a constructiei, datate in decembrie 2011. SRL-ul are toate taxele platite la zi.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Terenul este scutit sau nu de TVA la vanzare?
2. Cum trebuie sa procedez cu terenul? Pot sa-l cumpar de la primarie? ( Cladirea este pe cca 250 mp iar tot terenul are 360 mp. Suprafata construita desfasurata este de cca 490mp parter + mansarda).

Va multumesc!
Va salut!
Am deschis un cabinet medical individual in nov. 2014. Am avut semnificativ mai multe cheltuieli decat venituri. Cele mai multe cheltuieli sunt pe investitii in echipamente medicale.
Pe anul 2015 anticipez mai multe venituri decat cheltuieli.

Intrebare: Pierderea pe 2014 se va scadea din profitul pe 2015 si rezultatul se va impozita?

Mi-ar fi de folos referinte legislative sau vreun ghid ( procedura de lucru) specifica contabilitatii unui CMI.

Multumesc!