avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate titus_steel

Activitate titus_steel

Discuție Prima Activare
Mentionez ca sunt Administatorul unui Srl si doresc sa depun la Ajofm dosar pentru prima de activare , îndeplinesc toate condițiile pentru acesta prima in sensul ca nu am fost in relatie contractuala cu firma mea in ultimii 3 ani , nu am beneficiat niciodata de acesta prima , sediul firmei este la 50 km fata de domiciliul meu , iar eu fac zilnic drumul Sediu-Domiciliu . Mi se poate respinge dosarul pe motivul ca sunt Administratorul firmei la care lucrez pe functia de inspector ssm ? Am contractul bag de 7 zile , termen de depunere dosar 30 de zile .
Buna ziua , daca am contract CIM pe o fractiune de norma , cum ramane cu CASS-ul la veniturile din dividente ? Contabilul meu spune ca trebuia sa am contract pe 8h ca sa nu platesc cei 5,5% pentru dividente .
In noul cod spune asa :

(7) Persoanele care realizează venituri din investiții nu datorează contribuție de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri, dacă realizează venituri de natura celor menționate la art. 155 alin. (1) lit. a) - d), g), i) - l).

ART. 155 - Categorii de venituri supuse contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate

(1) Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzuți la art. 153 , datorează, după caz, contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru următoarele categorii de venituri:

a) venituri din salarii sau asimilate salariilor, definite conform art. 76 ;

b) venituri din pensii, definite conform art. 99 ;

c) venituri din activități independente, definite conform art. 67 ;

d) venituri din asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II sau III , pentru care sunt aplicabile prevederile art. 125 alin. (7) - (9);

e) venituri din cedarea folosinței bunurilor, definite conform art. 83 ;

f) venituri din investiții, definite conform art. 91 ;

g) venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, definite conform art. 103;

h) venituri din alte surse, definite conform art. 114 și 117;

i) indemnizații de șomaj;

j) indemnizații pentru creșterea copilului;

k) ajutorul social acordat potrivit Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare;

l) indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă drept urmare a unui accident de muncă sau unei boli profesionale.

(2) Pentru veniturile prevăzute la alin. (1) se datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate și în cazul în care acestea sunt realizate de persoanele fizice aflate în situațiile prevăzute la art. 60.
ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.

Am tot cautat si nu am gasit nimic despre cum ca trebuie sa fii angajat cu norma intreaga . Gresesc eu ? Pls help

Buna seara , am si eu o intrebare , sunt unic asociat la un srl , si anul acesta termin facultatea , pot beneficia de indemnizatia de somaj dupa terminarea studiilor , daca am avut anul acesta venituri din salarii si dividente aferente anului 2016 ?
Răspuns la discuția Act de vanzare-cumparare
am citit topicul acela , povestea mea este cu totul altfel .... am sa consult un avocat . Multumesc pentru indrumare .
Răspuns la discuția Act de vanzare-cumparare
nu inteleg ce probleme as putea avea , ea vrea sa imi faca intr-un fel act de vanzare cumparare dar cu clauza
Răspuns la discuția Act de vanzare-cumparare
Mama mea locuieste permanent cu ea , in principiu ea doreste sa imi cumpere mie ceva , desi vrea cluzele cele mentionate mai sus ...
Buna ziua , am si eu o intrebare . Bunica mea vrea sa imi cumpere un apartament cu conditia sa am grija de ea pana moare , apoi sa imi revina in totalitate titlul de proprietar si sa fac ce vreau cu imobilul . Intrebarea mea este daca se poate face asta si cata valoare are acel act , ma gandesc sa nu cumva sa fie atacat in instanta de fratele lu mama sau copii lui dupa moartea bunicii .
Răspuns la discuția Licente programe si software
Super , desi am vazut windows 8.1 cu licenta RETAIL in jur de 500- 600 lei . Inca ceva trebuie neaprat ca pc si windowsul sa fie cuparat pe numele firmei ,sau se poate si pe numele meu personal ?
Răspuns la discuția Licente programe si software
Multumesc, desi as prefera sa merg pe windows cu licenta , ma gandeam ca trebuie licenta si la adobe flash player sau reader , de micosoft office nu am nevoie
Buna ziua , doresc sa infintez un srl , si vreau sa stiu pentru ce programe sunt obligat sa am licenta in afara de windows ? Gen abobe flash player , abobe reader , antivirusul o sa il folosesc pe cel de la microsoft ,din cate stiu ai licenta free la antivirus daca cumperi licenta la windows .