avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate alegzandra22

Activitate alegzandra22

Răspuns la discuția titular - prima casa
precizez ca la casatorie am ales amandoi "regimul comunitatii legale de bunuri ".Sotul a incercat sa ma treaca la banca ca si co-proprietar dar cei de la banca au raspuns ca acest lucru nu se poate timp de 5 ani din cauza fondului de garantare:

FNGCIMM: Finantatorul remite Beneficiarului un exemplar original al contractului de garantare si efectueaza formalitatile de inscriere in cartea funciara a ipotecii de rang I asupra imobilului achizitionat din credit si de notare a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini pe toata durata garantiei.

cred ca singura varianta ar fi inregistrarea mea ca si coplatitor pentru credit..

eram curioasa daca exista o alta alternativa ce se poate face la notar, dar nu cred ca exista.


multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Sotul meu a achizitionat o casa prin programul "prima casa" cu o luna inainte sa ne casatorim. Exista vreo solutie prin care am putea sa fim amandoi proprietari? Din ce am inteles de la banca: timp de 5 ani nu putem face nimic in aceasta privinta.


Multumesc anticipat
multumesc pentru raspuns!
vecinul meu are doua case pe acelasi teren cu o distanta de un metru intre ele. precizez ca aceste case sunt destul de mari si imi optureaza lumina.

Este legal sa fie doar un metru distanta intre casele lui?

Daca ar fi fost o distanta putin mai mare as fi beneficiat si eu de lumina la amiaza..