avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate obelix1969

Activitate obelix1969

Răspuns la discuția Pensie invaliditate
multumesc
o persoana are dreptul la pensie de invaliditate de 336 lei ( pt .aceasta suma a cotizat) , daca detine 5 hectare de teren arabil,dar venit incaseaza doar de pe o parte mica din teren.

multumesc

astept raspuns
as dori sa plec de la locul de munca actual. In cerere formulez" sa-mi aprobati incetarea contractului de munca la zi,, demisia, lichidarea sau cum e corect?Angajatorul imi poate aproba la zi , sau la cate zile vor ei, si daca in contract este specificat cu preaviz de 20 zile. Zilele se calculeaza cele lucratoare sa calendaristice?multumesc si astept un raspuns
Discuție MEDICAMENTE
buna ziua,
am fost la un medic specialist care nu are contract cu Casa de asigurari, si am platit consultatia si alte investigatii .In urma consultatiei am primit o scrisoare medicala catre medicul de familie cu diagnosticul si medicamentete prescrise pe , o perioada mai indelungata. Intrebarea mea este ca, medicul de familie este obligat sa-mi prescrie reteta compensata lunar cu acele medicamente, sau nu poate deoarece am fost la un medic specialist care nu lucreaza cu casa de asigurari? ... si o lata intrebare pt. analize de tiroida, trimitere pt. recoltare poate fi doar de la medic endocrinolog sau, si de la medicul familie, pt eventualitatea de a avea laboratorul fonduri si sa nu platesc analizele?
multumesc si astept raspuns
Discuție pensie
buna ziua,
tata are pensie de invaliditate (cod pensie N23), cauza invaliditatii art. 68 alin 1 lit c + art.73, pensia de 339 lei. As dori sa stiu daca poate beneficia de ceva reducere la parcari auto , medicamente si pt. mijloacere de transpost in comun. Mentionez ca pt. parcarea in fata blocului castigat prin licitatie, i s-a zis ca doar cu certificat de handicap poate beneficia gratuit. Nu se i-a in considerare ca pensia este sus mentionata. Cei de la transport in comun , au fost si ei nesiguri... Nu cerem gratuit nimic, doar daca este legal sa i se faca ceva reducere? astept raspuns si multumesc
Răspuns la discuția pensie de intretinere copil
as dori sa stiu daca pot face o adresa cu recomandare, scrisa de mana la societatea unde este angajat tata fiicei mele.si sa cer venitul net lunar de cand este el angajat?
buna ziua,
Am o fetita de 16 ani, in urma unei sentinte judecatoresti , s-a hotarat ca tata copilului sa plateasca pensie de intretinere de 20 %. din venitul lunar ( mai avand un copil mai mic). El a dorit ca societatea unde este angajat , sa treaca un salar stabilit de el(adica mai mic)in cartea de munca, iar restul banilor sa-i primeasca ca si prima (pana cand implineste fetita 18 ani). Din pacate sunt multi parinti care cer asa ceva de la firme, dupa mine inseland copii.I-am cerut o copie dupa fluturasul cu salar, dupa ani de zile si l-am enervat foarte tare..As dori sa stiu daca se calculeaza doar din salariul de incadrare (netul)sau daca se ia in considerare si prime,si daca e legal.Prima este un venit, dupa mine!?
multumesc si astept raspuns
Răspuns la discuția Termoteca
multumesc!
Răspuns la discuția Incalzire
multumesc
Discuție Incalzire
locuiesc intr-un bloc de 4 etaje asociatie de locatari. Cei de la etajul 4 zic ca au doar 17 grade , cand poate cei de la et. inferioare au peste 20 grade iarna cu incalzire temica. La 3 apartamente la et. 4 este taiata teava care trece pe sub tavan prin camere. si caloriferul din baie. Cldura este la et 3. se opreste undeva intre etaje. care ar fi problema pt. care cei de la et. 4 au mai putine grade. este vreo problema lipsa tevii de retur, sau fiind la et. 4 niciodata nu poate fi la fel ca si mai jos, deoarece este doar tavanul, nu este acoperis.


multumesc si astept raspuns