avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate samaim

Activitate samaim

Răspuns la discuția Anulare act de vanzare cumparare
Sunteti de un real ajutor pe acest forum.
DlGoe a scris:

Desi nici nu indraznesc sa aspir la ,,verbul" d-nei Romascanu, va spun ca meritati ce patiti acum: ati apelat la un notar care trebuia sa va indice ca temei legal ,,generator" de viitoare dureri de cap intai si intai art. 1091 ncc.
Parerea mea si trageti d-voastra concluzia!


1. Nici sa nu indrazniti domnule...Goe, ar fi o aspiratie prea mare pentru dv-stra ca s-o puteti ajunge, luati-va gandul.
2. Nu patesc nimic acum, si nici nu voi pati, chiar daca asta este vointa domniei voastre.
3. Parerea avocatilor cantareste mai mult decat parerea d-lui Goe.
4. Explicatia d-nei avocat Romascanu, precum si a celorlalti avocati, a fost suficient de clara, si de ajutor multor cititori interesati de acest subiect, daca ati observat cati utilizatori urmaresc discutia. In consecinta, postarea dv-stra poate fi transferata la: Recycle Bin.

Doamna avocat romascanu, va admir sarcasmul. Dar fiti, va rog, mai ingaduitoare cu cei nestiutori si....:-/ Totusi, daca vreau raspunsuri clare, trebuie sa le caut pe cele postate de dv-stra.
Multumesc
In urma unor discutii, am inteles ca donatia este o alegere gresita. Am donat fiului: 600mp teren pe care este ridicata o casa la rosu. Donatia a fost facuta cu scutire de raport. Notarul ne-a pus in vedere dispozitiile art.1088 Cod Civil, cu privire la mostenitorul rezervatar, fiica, drept pentru care a fost mentionat in actul de donatie. Se mai noteaza: dreptul de uzufruct viager si interdictia de instrainare si grevare in favoarea donatarilor.
Cam nedreapta legea (art 1088) in cazul in care fiul si-a asumat marea raspundere pentru indeplinirea sarcinilor si obligatiilor pentru intretinerea parintilor pana la decesul acestora. Batranii sunt foarte greu de ingrijit; sunt multe responsabilitati; fiul este legat de o situatie cat timp traiesc parintii. Fiica, a uitat ca are parinti (si nu numai), iar la un moment dat isi aminteste ca are dreptul de a primi ceva de gratis. Nu-i rau pentru unii.
Dupa intocmirea actului de donatie, fiul s-a casatorit. Casa, la rosu, o vor termina impreuna
Va rog sa-mi spuneti:
– cat la suta i se cuvine fiicei, atunci cand fiul va trebui sa duca donatia pe masa succesorala
– cat la suta i se cuvine sotiei lui (in caz de divort) din investitia facuta impreuna pentru a termina casa
- in cazul decesului parintilor (care au facut donatia), sotia fiului are drept la masa succesorala a donatiei. Daca da, cat i se cuvine.
– care este situatia creata de un divort, intre parinti, cu privire la aceasta donatie, daca sotul intenteaza divort, iar eu pot demonstra faptul ca investitia a fost facuta, in proportie de aprox.80-85% din salariul castigat in strainatate.
- este rentabil a se anula contractul de donatie. si a se face contract de vanzare-cumparare, avand in vedere ca acum fiul este casatorit?

Cu respect si multumiri