avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate chriss08

Activitate chriss08

Buna ziua,

Doresc sa deschid o agentie imobiliara si as dori sa stiu care este documentatia necesara, de ce capital social este nevoie pentru a infiinta firma si ce alte costuri implica?

In cazul in care exista cineva cu experienta si imi poate raspunde la intrebarea daca este o idee fezabila si despre ce investitie ar fi vorba pentru inceput intr-o astfel de companie ?

Multumesc frumos !
Buna ziua, am si eu urmatoarele intrebari:


1. In vederea colaborarii cu o firma de plasare a fortei de munca din afara RO dar tot in cadrul UE, exista o cale de a deschide o firma de consultanta aici si daca da, sub ce coduri CAEN
2. Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite?
3. Daca nu, exista o alta cale prin care pot intermedia o angajare in afara RO dar in tari din cadrul UE cu perceperea unui comision?

Multumesc anticipat !
Buna ziua, am și eu nevoie de ajutor pentru o problemă întampinată.

De curand doresc sa aplic pentru rezidență in Italia. Problema mea este urmatoarea, mi se cere o asigurare medicala pe un an pe care daca doresc sa o fac la stat nu am cum pentru ca mi se cere rezidența. Vreau sa specific ca doresc sa gasesc o solutie mai ieftină decat ce costuri se prezinta la asigurarile private din italia pentru așa ceva.

Eu m.am gandit ca poate pot gasi in Romania o solutie, o asigurare europeana, ceva, pentru ca lor nu le pasa daca este din Italia sau nu ci doar sa fie Europeana.

Aveți idee cum.aș putea gasi o.soluție mai avantajoasă dpdv financiar !?

Mulțumesc anticipat !
Răspuns la discuția Administrator Bloc
Pana de curand cand am inteles ca au fost fortati de imprejurimi sa renunte dumnealui la titlul de presedinte, a fost posibil.

Cenzor, da. Nu il cunosc personal din pacate dar ii cunosc numele.

Actiunea se petrece in Jud. Constanta.
Răspuns la discuția Administrator Bloc
Vorbim despre un deces. Schimbarea proprietarului si automat reducerea de la 3 persoane la 2 a persoanelor care locuiesc in imobil. Precizez ca am locuit si continui sa locuiesc aici de foarte multi ani.

Pe mine m-ar interesa sa-mi spuneti de ce in ART. 30 din legea 196/2018 nu dispune prezentarea vreunui act de identitate ci doar a prezentarii unei cereri in scris in termen de 10 zile de la schimbarea survenita.

Si sincer, cui as putea sa fac o sesizare? doamna pana de curand a fost ea administratora si sotul dansei presedinte, este o cloaca acolo. Mai sus de asociatia de proprietari a blocului meu, unde pot obtine o indrumare si aici nu ma refer la un proces juridic neaparat.

Am eu, ca si proprietar al unui imobil din bloc, vreo putere in fata administratorului !? sau este doar .. "fictiv" faptul ca dansa lucreaza pentru noi iar eu particip activ la plata salariului ei.
Buna ziua, am si eu o intrebare:

Imi puteti spune daca administratorul blocului imi poate cere o copie a buletinului de identitate, specificand ca mi-a spus ca este singura modalitate sa declare cate persoane locuiesc in imobilul meu?

Precizez ca as dori sa stiu daca se poate si fara sau este o obligatie a mea deoarece am motive sa cred ca administratorul blocului meu face niste treburi foarte suspicioase si nu mi-as dori sa detina o copie a buletinului meu de identitate.

Intr-o alta ordine de idei, exista posibilitatea de a initia o schimbare a administratorului si daca da in ce temei legal sau ce trebuie sa fac. Face niste treburi dubioase pe care mai mult sau mai putin le-as putea demonstra.
Pot deschide filiala in Italia cu obiect de activitate "consultanta" !?

Ce conditii trebuiesc indeplinite ??
Răspuns la discuția Subventie caldura !
Sa inteleg ca am tot dreptul, chiar daca nu am un contract de inchiriere/comodat? Maine ma voi duce la ei cu toate actele necesare si daca ma vor refuza voi cere o audienta la un sef. Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Subventie caldura !
Asta inseamna cel putin 2 milioane de plata la notar, o modalitate cu o declaratie pe proprie raspundere? de ce administratorul mi-a spus ca nu e problema ca au mai fost asa?
Buna ziua/seara, doresc sa adresez si eu o intrebare celor competenti in domeniul acesta.

Locuiesc intr-un apartament in constanta al unei rude si astazi am dorit sa depun cerere pentru subventie la caldura. Nu am nici un venit declarat momentan, am discutat cu administratorul, am declarat pe numele meu si pe proprie raspundere ( precizez ca in blocul meu, se depun personal cererile de subventie ) apoi fara nici o problema am primit stampila asociatiei.

Odata ajuns la primarie, o doamna recalcitranta mi-a spus ca sunt obligat sa am un contract de inchiriere sau de comodat. Precizez ca adresa din buletin corespunde cu locatia unde doresc subventia. Nu exista nici o alta modalitate prin care sa pot scapa de alte plati cum sunt de altfel un contract de inchiriere/comodat ?

O cerere a proprietarului pe proprie raspunde ca ma lasa sa locuiesc aici sau orice alta scapare ? Va rog frumos.

Administratorul mi-a explicat ca nu ar trebui sa fie probleme..dar uite ca doamna probabil avea o zi mai proasta, nu stiu.

Multumesc anticipat !