avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate allexs96

Activitate allexs96

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)

Buna seara, vin pe scurt cu o intrebare la urmatoarea situatie. Acum aproape 2 ani un fost angajat a venit in vizita la colega ce era de servici si profitand de neatentia ei ( s-a dus la toaleta ) a mers la casa de marcat si a furat o suma de bani . Cand am aflat de cele intramplate am sesizat politia ulterior depunand plangere si de asemenea punand la dispozitie organelor de cercetare filmarea completa a evenimentului in care se vede clar ce s-a intamplat. Aici vine intrebare, in 2 ani nu s-a intamplat nimic , astazi, intamplator observ pe portal dosarul in care atat respectivul cat si subsemnatul aparem cu calitatea de " Intimat " , iar obiectul cauzei Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP) . Este o gluma proasta a procurorului, eroare de sistem sau cum ar trebuii sa interpretez lucrurile ? Multumesc anticipat.
mda...
nu ma poate ajuta nimeni cu ceva concret? :-?
Multumesc pentru raspuns, ma puteti totusi ajuta cu un text de lege , regementare?
Buna seara, intampin urmatoarea situatie, in urma cu aproximativ 2 luni am cumparat un apartament la licitatie publica. Fostul propietar a refuzat sa elibereze apartamentul si sa predea cheile, eu demarand procedurile printr-un executor judecatoresc pentru executare si evacuare. De ceva vreme tot sunt sunat de catre cei de la asociatia de propietari prin care ma informeaza ca eu deja sunt trecut la intretinere incepand cu luna Februarie 2021 si ca incep sa acumulez datorii si penalitati. Eu le-am explicat ca atata timp cat eu nu am intrat efectiv in posesia bunului nu au de ce sa ma treaca la intretinere si sa-mi factureze cheltuieli ci doar dupa punerea in executare ( care foarte posibil va mai dupa 1-2 luni ) , evacuarea si procesul verbal de intrare in posesie. Cei de la asociatie sustin ca pe ei nu-i intereseaza ca nu s-a intrat in posesia imobilului si ca sunt " bun de plata " incepand din ziua adjudecarii, ceea ce mi se pare gesit. Exista vreo reglementare in acest sens ? Va multumesc anticipat.
Inteleg, daca ma adresez Justititiei , in conditiile in care acele 5 concedii medicale de 7 zile nu au fost folosite si nu s-a cerut plata lor, dar totusi CAS tine cont de ele la stabilirea limitei de 90 de zile CM fara aviz de la medicul expert, astfel refuzand cel putin in prima faza 2 concedii acordate din spital (internare) , fiecare de cate 21 de zile, ar fi o solutie ? Multumesc
Multumesc pentru amabilitatea de a raspunde. Legat de punctul 1, da, sotia nu a beneficiat de acele 5 concedii x 7 zile concediul, adica in toata perioada respectiva a fost la munca. Se mai pot anula daca ele au fost emise in Noiembrie si Decembrie 2019 ? Pentru anularea lor trebuie sa merg cu ele in original la medicul emitent ( Policlinica ambulatoriu ) . Multumesc
Buna ziua, vin cu urmatoare situatie, zilele trecute am primit scrisoare de la CAS cu Refuz plata CM pe motiv CCMR28 - CM nu poate depasi 90 de zile fara avizul medicului expert .

Situatia este urmatoarea, in cursul anului 2019 sotia a avut 35 de zile de CM , toate au fost acordate ca "initial" , noi nu le-am mai inregistrat in contabilitate pe motiv ca fiind acordate ca "initial" si pe cate 7 zile, mai mult ne incurcau, atat in contabilitate cat si la reglementarea cu cele 90 de zile, sotia fiind insarcinata am hotarat sa luam CM cand sarcina este avansata. Asa ca sotia a luat CM, internata fiind incepand cu luna Ianuarie 2020 , pana in Aprilie 2020 . La internare, a prezentat adeverinta de la angajator prin care rezulta ca in ultimele 12 luni nu a beneficiat de zile de CM ( cum spuneam , cele 5 concedii de cate 7 zile emise in 2019 nu au mai fost duse la firma, nu s-a tinut cont de ele la plata taxelor si impozitelor iar sotia a lucrat program normal in perioada respectiva, asa ca ele nu figurau nicaieri in documentele firmei ) . Problema intervine la CAS, care a platit CM catre firma pentru luna Ianuarie 2020 , iar pentru luna Februarie si Martie a refuzat plata CM pe motiv : " CCMR28 - Nr zile CM pentru ITM nu poate depasi 90 zile/an fara avizul medicului expert. " .
Am disutat telefonic cu persoana de la CAS care a semnat decizia de refuz plata si mi-a motivat ca la ei in sistem figureaza si cealalte 35 de zile de CM de pe 2019 si ca pe ei nu-i intereseaza ca NU au fost inregistrate la firma si ca NU s-a cerut plata lor.

Este corecta interpretarea ? Ce putem face in situatia de fata ? Exista vreo solutia prin care sa nu pierdem banii pentru CM ? Multumesc anticipat.

Completare: de la CAS mi s-a raspuns ca trebuie mers si luat avizul medicului expert pentru CM din luna Februarie pana in Aprilie 2020 , dar nu stiu cum am mai putea noi lua acest aviz dupa 1 an de zile.
Răspuns la discuția Nu am nici un venit
Buna, am sa-ti raspund punctual :

1. daca angajatorul ti-a suspendat contractul de munca - " somaj tehnic din initiativa angajatorului " este legal si beneficiezi de 75% din salariul din contractul de munca

2. aici ai o mare problema, faptul ca ti-a desfacut contractul de munca si tu ai fost de acord cu asta, in nici un caz .... ca sa iti fie tie bine , din contra, ca sa-i fie lui mai usor

3. daca tot ai facut gresala si ai acceptat desfacerea contractului de munca, trebuie vazut cu ce articol a fost inchis contractul. ( daca a fost inchis cu acordul partilor, dar la initiativa angajatorului, poti beneficia de ajutor de somaj , daca a fost inchis cu articolul aferent demisiei -- din initativa angajatului --- , atunci adios somaj , nu poti beneficia de el)

4. teoretic in situatia de fata ai 2 varianta , ori iti gasesti un alt loc de munca or incepi demersurile pentru ajutor de somaj ( aici o sa fie nevoie de acte de la fostul angajator, ) ,

5. ar mai fi o solutie, insa destul de complicata, daca esti in termenul de 30 de zile ( cred ca asta era ) de cand s-a facut inchiderea contractului sa-l denunti ... dar este o speta de care nu m-am lovit si nu as putea sa te indrum corect asupra pasilor

In mare, din ceea ce spui, ai fost inselata de angajator iar acesta s-a comportat ca un las doar ca sa nu se complice.

Daniela121986 a scris:

Am lucrat 2 ani într-un hotel, de când este coronavirus am zis sa stau acasă ca am copil de 5 ani plus 2 bătrâni. M-am dus cu hârtiile necesare la fostul șef și mia făcut un scandal ca ce am venit cu hârtiile peste noapte. Mia suspendat contractul o perioadă și după mia desfăcut contractul de comun acord ca să îmi fie bine mie. Dar din păcate nu am nici un venit de nicăieri. Sa răzbunat omu în asa maniera sa nu pot lua nimic. Sunt căsătorita, doar soțul lucrează. Dar eu nu am nici un venit de nicăieri. În situația asta ce as putea sa fac?

Răspuns la discuția Concediu maternitate - prenatal
Imi raspund singura, asta in ideea in care au si alte persoane speta semnalata de mine.

Este gresit completat concediul medical , in speta codul de indemnizatie ( 01 - boala obisnuita ) nu are concordanta cu 995 ( codul de diagnostic , ce este aferent in princiapl , codului de indemnizatie 08 - sarcina si lauzie ) .
Dupa o discutie la casa de sanatate mi s-a confirmat eroarea semnalata iar solutia este corectarea concediului medical de catre medicul care l-a eliberat, din 01 ( boala obisnuita ) in cod indemnizatie 08 ( sarcina si lauzie ) .