avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate fllu07

Activitate fllu07

Bună ziua. Dacă sunt in șomaj, în localitatea natală, si vreau sa ma mut in altă localitate tot din România (de ex. Dintr-un municipiu- în București) este vreo facilitate pentru mine, ca imi schimb domiciliul pentru locul de munca? Stiu ca exista de ceva vreme în urmă un ajutor de 5.000 lei, pentru cei care își găsesc loc de muncă la distanță de vreo 70 -80 km de domiciliu.. mai este valabil? Am mai auzit de la un coleg ca sunt si ceva bani pentru chirie.. este adevarat? Mă puteți ajuta cu ceva articol de lege?
În legătură cu legea 130/2020.
Eu sunt copilul unui fost deținut politic în regimul comunist. A fost persecutat pentru că datorită conștiinței sale, a refuzat să efectueze serviciul militar. În prezent, tatăl meu primește pensie ca o despăgubire, dar și alte beneficii suplimentare, în baza legii 118/1990.
Eu, născut în 1991, pot beneficia de această lege? Dacă suntem 4 copii primim toți 4?
Răspuns la discuția Cameră supraveghere
Vorbim despre o cameră montată deasupra ușii apartamentului meu. Inevitabil va surprinde cel puțin o parte din ușile de pe palier, datorită unghiului de vizibilitate al camerei.
Iar cealaltă va supraveghea parcarea blocului, care mă gândesc că intră la spații comune, dar va fi orientată spre mașina mea. Dar la fel, inevitabil va filma si celelalte mașini din parcare, cum deja face o cameră a unui vecin. Pentru situațiile astea pot fi reclamat? In plus am intrat pe site la
ANSPDCP, si nu am gasit nimic. Mi se pare extrem de stufos site-ul, si pare ca din start vrea sa te descurajeze sa cauți ceva..
latka a scris:

In principiu nu aveți nevoie de nici o autorizație. Reclamație poate sa va facă oricine, pentru încălcarea normelor GDPR. Pentru asta trebuie sa fiți pregătit a demonstra ca: 1.nu supravegheați cu acea camera nici o alta porțiune a unei proprietăți private din vecinătate 2. țineți înregistrările de la acea camera sub control strict atât ca acces, cât și ca durata maxima (nu foarte îndelungată) 3.nu există posibilitatea ca date de la acele înregistrări sa fie difuzate în spațiul public
Mai multe informații găsiți pe site-ul ANSPDCP.

Bună ziua. Încalc vreo lege dacă îmi montez o cameră de supraveghere deasupra ușii apartamentului meu? Adica sa pot supraveghea oricând ce se petrece în fața ușii mele? As putea fi reclamat pentru ceva? Gen încălcarea drepturilor cuiva? Sau nu stiu.. pe o scară de bloc la ușa mea, pot monta o cameră video? Daca am nevoie de vreo aprobare, de unde o pot obține?
Răspuns la discuția Asociația de locatari
Cum pot face asta?

ynocentta a scris:

Legal nu are dreptul
Sesizati oficial presedintele de asociatie sau daca va aflati in termen legal,de 10 zile de la afisare contestati valoarea impusa in lista lunara de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda in 10 zile

Cum pot obține din baza de date a SPCLEP datele personale ale cuiva (unul dintre foștii proprietari ai apartamentul care îmi aparține în prezent) pentru ai intenta un proces în instanță deoarece refuză să elibereze boxa de depozitare de la subsolul blocului. În CVC apare o adresă, dar nu mai locuiește acolo. La telefon doar ma amână.. ca vin.. eliberez.. etc. Dar deja au trecut 3 ani. Stiu doar CNP-ul lui, si faptul ca locuiește în Bragadiru, si nr de telefon.
Poate asociația de proprietari sa treacă mai multe persoane la asociație, în dreptul unui apartament, doar pe baza declarației a 3 vecini, fără a-l informa deloc, prin niciun mijloc pe proprietarul apartamentului respectiv?
Răspuns la discuția contract telefonie mobila
acum stiu ca trebuie sa citesc cu atentie.
dar cum pot iesi din situatie?, asta ma intereseaza..
Sunt Daniel, si am o problema. paote ma puteti ajuta..
ideea este asa: Sunt de 5 ani si 4 luni abonat la o companie portocalie de telefonie din Romania. Mi-am facut primul abonament, cu bune cu rele, l-am incheiat. Apoi au insitat cu telefoanele de m-au exasperat, evident eu prost, am mai facut un contract, pe alti 2 ani. si acesta cu bune si rele, l-am terminat.. Din nou povestea se repeta: telefoane peste telefoane, oferte peste oferte si in final, am acceptat, un al 3-lea abonament. Cand am incheiat al 2-lea abonament, am solicitat sa fie pe 1 an, evident, atata mo dus tipa aia cu presu, pana am semnat, apoi am observat. era pe 2 ani.
dupa ce am incheiat al 3-lea abonament, la cateva luni mi s-au schimbat necesitatile, si faceam mult cost. asa ca am solicitat sa mi se schimbe oferta de minute mesaje si trafic. sa schimbat, dar sa si prelungit perioada cu 24 de luni. si asa am ajuns sa am acum 21 de luni.
vreau sa reunt la abonament. platesc foarte mult, si beneficiez de o oferta foarte proasta. ce ma sfatuiti? cum pot rezilia acest contract?