avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate claudia99mirela

Activitate claudia99mirela

Buna ziua,
Fiica mea este studentă în Italia, a fost izolată acolo la domiciliu timp de două luni, iar având în vedere că nu vor fi reluate cursurile decât on line, am prefera ca ea să se întoarcă acasă.
Carantina instituționalizată nu ar fi o posibilitate de luat în seamă, întrucât va trebui să susțină examene on line, va avea nevoie de internet de calitate și de o mulțime de materiale.
Credeti că după încetarea stării de urgență mai poate fi aplicabilă această măsură, de altfel neconstitutională, sau va putea să stea în carantină printr-o declarație pe propria răspundere la domiciliu, în situația în care nu prezintă simptome la întoarcerea în țară?
Cărei instituții credeți că mă pot adresa pentru o cerere în acest sens?
Înregistrez venituri ca PFA și doresc să închiriez o casă. Care va fi obligația către bugetul asigurărilor de sănătate în această situație, conform ultimelor modificări ale Codului Fiscal?
Sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania si doresc sa cumpar un apartament in Italia, pe care intentionez sa il inchiriez ulterior.
Stiti cumva care sunt obligatiile mele fiscale fata de autoritatile romane?
Răspuns la discuția Norma de venit sau venit real
Va multumesc pentru disponibilitate. Problema ar fi ca e greu pentru un nespecialist ca mine sa interpreteze toate aspectele prezentate.
Sunt persoana fizica si detin in proprietate doua locuinte in judete diferite din tara. Pe una dintre ele doresc sa o inchiriez in regim hotelier, iar pe cealalta doresc sa o inchiriez prin cedarea folosintei, in baza unui contract de inchiriere.
Ce variante de fiscalizare am, respectiv as dori sa stiu daca pot opta pentru sistemul real de impozitare si unde fac declaratiile fiscale pentru cele doua imobile, avand in vedere ca apartin de doua institutii administratve fiscale diferite?
In plus, daca nu am un contract de munca in desfasurare, ce obligatii fata de bugetele CAS si CASS am?