avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Menținerea carantinei institutionalizate
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Menținerea carantinei institutionalizate

Buna ziua,
Fiica mea este studentă în Italia, a fost izolată acolo la domiciliu timp de două luni, iar având în vedere că nu vor fi reluate cursurile decât on line, am prefera ca ea să se întoarcă acasă.
Carantina instituționalizată nu ar fi o posibilitate de luat în seamă, întrucât va trebui să susțină examene on line, va avea nevoie de internet de calitate și de o mulțime de materiale.
Credeti că după încetarea stării de urgență mai poate fi aplicabilă această măsură, de altfel neconstitutională, sau va putea să stea în carantină printr-o declarație pe propria răspundere la domiciliu, în situația în care nu prezintă simptome la întoarcerea în țară?
Cărei instituții credeți că mă pot adresa pentru o cerere în acest sens?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
claudia99mirela, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 6 Mai 2020
Exista posibilitatea sa fie testata la venirea in tara si acest lucru ar rezolva problema.

Din punctul meu de vedere carantinarea tuturor celor veniti din strainatate ar fi redus cu 95% transmiterea virusului in Romania.
Aici a fost marea problema care a dus si in Romania la o infectare masiva a populatiei.

De ce ziceti ca ar fi fost neconstitutionala carantinarea?

Amenzile constituie cu totul altceva si neconstitutionalitatea aplicarii lor nu atrage si neconstitutionalitatea carantinei care era ceva mai mult decat necesar.Fara carantinare situatia din Romania era de 10 ori mai grava decat in Spania.Mureau peste 50 000 de oameni pe putin.Este posibil sa se fi ajuns la vreo 2 milioane de decese in Romania.

Sunt doua lucruri diferite dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. ... sonias sonias Buna ziua. In 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. In 29 am primit rezultat pozitiv. In 28 pina la asteptarea rezultatului am facut o garda la ... (vezi toată discuția)
Legea carantinarii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea carantinarii. LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic ... (vezi toată discuția)