avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate comancorinaadelina

Activitate comancorinaadelina

Buna ziua,
Un program de lucru cu timp partial de 20 ore/saptamana, poate fi repartizat inegal? sau inegal se poate doar pt norma intreaga de 40 ore/saptamana?
Multumesc
Multumesc, dar eu de inde trebuie sa stiu ca pers. Respectiva indeplineste cumulativ varsta si stagiu de cotizare? La noi in firma are doar 10 ani. Si acum ce pot face? Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

C.i.m. încetează de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sj nu la data comunicării deciziei de pensionare pentru limita de varsta.


Buna seara, azi am primit o decizie de pensionare pt limita de varsta si stagiu minim de cotizare de la o salariata, decizia fiind cu luna septembrie 2021, insa doamna azi a primit-o prin posta. eu ce fac acum? Este femeie de serviciu, cim cu 4 ore , se vrea ramanerea sa in firma; Eu cum ptocedez? Incetez Cim la data la data primirii deciziei si apoi inchei alt Cim cu d-na? Multumesc.
Buna ziua,
Imi putesti da un model de CIM actualizat pt conditii normale de munca?
Multumesc
Discuție oug 92/2020
Buna seara,
As vrea sa-mi spuneti si mie , daca s-a stabilit, cum se pot depune actele pentru ce 41.5% din salariu brut; pe platforma gov.ro (cum s-a procedat cu somajul tehnic sau adresa e-mail la ajofm?
Eu unde am intrebat mi s-a spus ca nu se stie deocamdata.( am intrebat la ajofm)
Multumesc frumos
Buna ziua,
Referitor la masurile pentru angajatori incepand cu 1 iunie 2020 , nu inteleg urmatorul aspect:
,,si nu au beneficiat de indemnizatia de la stat.,,

* angajatorii au suspendat contractele de munca ale angajatilor in baza art. 52 alin. (1) lit. c) Codul muncii ( in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare) si nu au beneficiat de indemnizatia de la stat.

Daca o firma a avut CIM suspendate pentru angajati cu art.52 al. 1, lit c, si AU PRIMIT banii de la stat (pe acel somaj tehnic) , inseamna ca ei nu mai beneficiaza de aceste masuri? Nu inteleg ce inseamna acel ,, SI NU AU BENEFICIAT DE INDEMNIZATIA DE LA STAT,,

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția CIM timp partial
Dar in pontaj, zilele in care nu lucreaza , ce trec?
In revisal se inregistreaza ceva in afara de CIM?
Buna ziua, as vrea sa stiu cum se procedeaza cu un CIM cu timp partial , adica 3 zile /saptamana cate 8 ore = 24 ore/saptamana.
In Cim se specifica timpul de lucru adica 24 ore/sapt, ore de zi si intervalul orar, de la 8.00-16.00.
-Se va specifica si in ce zile ale saptamanii (ex, luni, miercuri , vineri) sau voi trece timp inegal?
-In pontaj /REVISAL cum procedez cu zilele libere, adica marti si joi?
-Ca zile de concediu de odihna cum se face calculul?La un astfel de program cate zil;e de CO i se cuvin persoanei respective?
Multumesc
Buna seara,
As vrea sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte:
- la clauza de mobilitate, ce categorie de salariati ar intra? de exp., pt agentii de vanzari ar trebui inclusa o astfel de clauza? sau pentru soferi care merg prin tara sau afara?,
-prestatiile suplimentare cum ar trebui sa sune? exp. 3 % din salariu brut sau suma fixa, ...iar la prestatiile materiale banuiesc ca sunt: telefon, laptop, masina...
- aici prestatiile suplimentare (cele in bani) banuiesc ca sunt de natura salariala, adica se supun tuturor retinerilor
Multumesc
Buna ziua,
-Inteleg din codul muncii cum ca, clauza de neconcurenta se incsrie intr-un contract inca de la incheierea acestuia ( sau apare pe parcursus derularii CIM pri act aditional) cu toate alementele prevazute in negocierea dintre salariat si angajator;
-Totodata, nu imi este clar modul de consemnare a indemnizatiei in CIM , se calculeaza procentual din valoare veniturilor brute din ultimele 6 luni inainte de incetare CIM; dar in contract cum mentionez? exact asa ,, 70% din valoarea veniturilor brute din ultimele 6 luni inainte de incetare CIM pe o perioada de 2 ani de la data incetarii CIM''?
-de la incetarea CIM angajatorul urmeaza ca 2 ani de zile sa ii plateasca acea suma negociata, dar cum se va plati? nu intra in statul de plata.
-In D112 se prinde aceasta indemnizatie de neconcurenta? daca da, cum, la ce rubrica, salariatul ne exixtand in D112

Va multumesc