avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Activitate Kazfer

Activitate Kazfer

Oricare dintre parinti poate beneficia de concediul pentru cresterea copilului si de indemnizatia aferenta. Puteti beneficia dumneavoastra de 23 luni din cele 24. Cealalta luna o poate lua sau nu celalalt parinte, in acest caz, mama.
Mama se intoarce la locul de munca la data de 01.07.2017. Solcita o adeverinta din care sa reiasa ca s-a intors la locul de munca din concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, necesara tatalui pentru dosarul pentru concediu crestere copil 1 luna. Concediul pentru tata se aproba (luna august).
Mama solicita stimulent de insertie incepand cu data de 01.07.2017, pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului, la care anexeaza si o adeverinta a tatalui din care reiese ca acesta se va afla in concediu crestere copil in luna august.

La data de 01.07.2017, cand se solicita stimulentul de insertie, tatal completeaza declaratia tip ca nu primeste sau ca primeste indemnizatie pentru cresterea copilului? Pentru ca va primi de la 1 august, dar la data completarii declaratiei nu va primi.

In acest caz, stimulentul de insertie se poate solicita cu 2 luni inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului sau cu 2 luni inainte de luna tatalui?

Mama, dupa ce i se aproba plata stimulentului de insertie, mai trebuie sa anunte la 1 august ca tatal intra in concediu crestere copil o luna si trebuie sa i se intrerupa stimulentul de insertie pentru acea luna?

La 2 septembrie, cand tatal se intoarce la locul de munca, mama trebuie sa depuna un nou dosar pentru continuarea stimulentului sau ramane valabil cel initial?
Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, urmand ca in luna august, tatal (cadru militar!) sa beneficieze de concediul de 1 luna.
Mama intentioneaza sa se intoarca la locul de munca cu 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani, pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului.
Ce se va intampla cu stimulentul de insertie al mamei, avand in vedere faptul ca in luna august tatal va efectua concediul de ingrijire copil? Se suspenda plata stimulentului de insertie, urmand a fi reluata din luna septembrie? Daca da, ce documente trebuiesc depuse de ambii parinti, tinand cont ca tatal este cadru militar si va depune dosarul la unitatea militara?
Se acorda concediul paternal de 5 zile lucratoare (+10 zile lucratoare, daca exista atestat Curs de puericultura) si tatilor din M.Ap.N. conform Legii nr. 210 din 31.12.1999 (legea concediului paternal) si HG nr. 244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal?
Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, care este lege speciala, nu prevede un astfel de concediu (dar nici concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2/3 ani, care poate fi luat de cadrele militare).
Răspuns la discuția facultatea se considera vechime?
Facultatea (absolvit cursuri de zi, cu examen de licenta luat/diploma de licenta, fara alte contracte de munca in aceasta perioada) intra la calculul vechimii pentru pensia militara de stat?