avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate vodzila57

Activitate vodzila57

Catre doamna ynocentta
Buna dimineata,
Va rog mult sa-mi raspundeti, daca puteti la ultimile doua mesaje.
Cu stima,
Buna ziua,
Revin cu cateva completari. In urma instiintarii de plata emisa de primarie, am solicitat lamuriri privind perioada din care vin aceste impozite si pt. ce bunuri si terenuri. Astazi am primit raspuns de la primarie prin care mi se comunica ca mama mea, decedata in 2009 figureaza cu impozitul neplatit din perioada 2003-2004. Mentionez ca pana la deces eu m-am ocupat de plata impozitului dar nu mai tin chitantele de acum 11-12 ani. De asemenea mentionez ca suntam 2 mostenitori, dar intreg impozitul mi-a fost calculat numai mie. De asemenea titlul de proprietate i-a fost emis in anul2009 cu 10 zile inainte de deces, iar pana atunci nu a existat si nu exista proces-verbal de punere in posesie, fise ori alte documente de punere in posesie intocmite de comisiile locale, potrivit dispozitiilor legale in vigoare, astfel ca nu sunt aplicabile din dispozitiile pct.74 din normele metodologice de punere in aplicare a art.256 din L.571/2003.Intrebari:
1). Cum pot proceda in situatia de fata in care i s-a introdus la impozit terenuri pt. care nu exista o baza legala?( titlu de proprietate, proces-verbal de punere in posesie, fise ori alte documente care sa ateste ca a fost pusa in posesie).
2). O datorie reprezentand impozit pe cladiri si terenuri nu s-a presris dupa 11-12 ani?
Multumesc mult
Multumesc mult pt. raspuns.
Pt. terenul pe care nu l-am primit si care mi-a fost retrocedat cu incalcarea prevederilor L.18/1991(inexistenta procesului-verbal de punere in posesie care trebuie obligatoriu semnat de titular) si desi am facut 3 adrese inregistrate la primarie in 2010,2011 si 2012 prin care solicitam sa fiu pus in posesie iar primaria nici macar nu mi-a raspuns la ele, am facut anul trecut plangere penala pt. abuz in serviciu. A trecut mai bine de un an nici procuratura nu face nimic.
Mai am o intrebare: sumele datorate cu titlu de impozit pe cladiri, terenuri, etc.in ce perioada se prescriu?
Cu respect,
Buna ziua,
Privind taxele si impozitele locale doresc si eu cateva lamuriri daca ma poate ajuta cineva:
1). Primaria are obligatia de a transmite anual contribuabililor instiintari de plata privind impozitul datorat, pe categorii de bunuri ( cladiri, autovehicule, teren, etc.)? Daca raspunsul este da, unde este prevazut acest lucru?
2). Daca are obligatia de a transmite aceste instiintari si nu a facut-o cum se poate proceda? Dau un exemplu: am primit acum o instiintare de plata prin care mi se comunica ca am de platit un impozit incepand cu 5-6 ani din urma, la care a calculat si adaugat si penalitati, precum si pe un teren extravilan care nu exista decat pe hartie. Titul de proprietate a fost emis fara respectarea L.18/1991, in sensul ca nu exista proces verbal de punere in posesie si desi am solicitat primariei sa fiu pus in posesie, prin 3 adrese inregistrate, primaria nu a luat nici-o masura.Daca situatia nu ar fi trgica,pt mine, ar fi comica: conf. titlului de proprietate cu terenul din extravilan ma invecinez la est cu X si la vest cu Y. Conform titlurilor lor de proprietate X se invecineaza la vest cu Y( nu cu mine), iar Y se invecineaza la est cu X( nu cu mine).
Multumesc mult,
Răspuns la discuția Model cerere CEDO
Buna dimineata,
Multumesc mult pt indicatii.
Răspuns la discuția Model cerere CEDO
Buna seara,
Multumesc pt raspuns, dar pe pagina mentionata nu am gasit decat informatii despre modul in care trebuie formulata cererea si alte informatii, formularul de completat nu. Mie imi terbuie foprmularul sa-l pot descarca si completa.
Cu stima,
Buna ziua,
Ma poate indruma cineva si pe mine cum pot intra in posesia unei cereri CEDO, sau imi poate transmite un formular?
Cu stima,
Multumesc mult, va doresc o zi buna.
Multumesc pt. raspuns. Sa inteleg ca daca pt. stabilirea pedepsei v.c.p. este mai favorabil si termenul de prescriptie al faptei se calculeaza tot dupa v.c.p.?
Buna dimineata,
Conform Deciziei curtii constitutionale 1092/18.12.2012 si deciziei ICCJ nr.2/2014, prescriptia reprezinta o institutie complet autonoma fata de cea a pedepsei.Daca o fapta a fost savarsita in 2010,iar plangerea penala a fost depusa in 2015, conf.art.15 alin.(2) din Constitutie se aplica legea mai favorabila, respectiv pt. stabilirea pedepsei se aplica noul sau vechiul cod penal ( cel mai favorabil), dar pt. stabilirea termenului de prescriptie ce cod penal se aplica, avand in vedere ca art.15 (2) din constitutie nu se refera decat la pedeapsa nu si la termenul de prescriptie al faptei,iar asa cum am aratat prescriptia reprezinta o institutie autonoma? Noul cod penal, sau la fel ca in stabilirea pedepsei se aplica termenul de prescriptie pt pedeapsa mai favorabola?
Multumesc mult,