avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate sfprof

Activitate sfprof

Am rugamintea daca ma puteti ajuta intr-o nelamurire: un salariat solicita acordarea a 6 luyni de concediu fara plata. Poate face o singura cere pentru toata perioada sau succesiv pentru 3 luni si dupa alta cerere pentru 3 luni?
Mentionez ca nu exista contract colectiv de munca>

Răspuns la discuția pontaj
Am vb la itm si spun ca nu e corect, ca in codul muncii este art 115 alin 2 care spune ca dupa 12 ore lucrate salariatul beneficiaza de 24 ore odihna.
Nu mai stiu cum sa procedez.
Răspuns la discuția pontaj
nu este scris in contractul de munca, dar am facut un act aditional la cim in care am precizat ca incepand cu data de.... salariatele de pa pct de lucru x lucreaza 3 zile 12 ore dupa care beneficiaza de 3 zile libere.
In regulamentul intern este insa precizatca programul de lucru este de luni pana vineri de la ora 7 la ora 22 , in doua schimburi cu 30 min pauza plus spor de weekend.
Discuție pontaj
Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti lamuri asupra unei probleme.
La punctul de lucru bar am doua salariate care lucreaza cate 12 ore zilnic, trei zile lucreaza trei zile sunt libere, lucreaza si sambata si duminica si au si un spor de weekend.
Este corect ponjul asa sau la un control itm voi avea probleme.
Daca nu este corect va rog poate imi oferiti o solutie corecta.
Multumesc anticipat.
Buna ziua! Ma poate ajuta cineve cu un COR pentru meseria de supervizor?
Multumesc anticipat
cu alte cuvinte trebuia incetat contractul la data cand mi-a prezentat decizia medicala ?
Buna ziua! la societate ne confruntam cu urmatoarea problrma: o decizie dmedicala de propunere pensionare gr.2 pentru un salariat . Acesta a avut medical pana pe 19.08.2015, , decizia medicala este emisa pe 13.08. prezentata la soc pe 21 08 2015.
I.am intocmit adeverinta de vechime si acum asteptam decizia de pensionare.
Pana se emite decizia de pensionare salariatul ce face caci este ioncadrtat cu gr.2 .Pot sa-l pun in invoire si cand vine decizia ii desfac contractul de munca?
Multumesc anticipat
Buna ziua! am o nelamurire : o persoana de 73 ani, pensionar de drept se poate angaja cu norma intreaga ca si sofer de tir? Mentionez ca inca nu stiu daca este pensionar de la stat sau particular.
Multumesc!
Multumesc frumos! Dar totusi nu exista o alta cale mai rapida de recuperare a creantei, nu este vorba de o suma mare- 1600 lei, si prin instanta dureaza foarte mult
Buna ziua!
Am un contract de prestari servicii contabile cu o asociatie.In data de 31 iulie au cerut rezilierea. Pana la aceasta data aveau 3 facturi in sold. Pe una au achitat-o dar refuza sa le plateasca pe celelate pe considerentul ca nu prea au avut activitate in cele 2 luni. Am facut adresa catre ei , de informare a soldului precum si extras de cont, in data de 01.09.2015 pe care nici la data aceasta nu l-au confirmat, deci potrivit legii daca nu am primit nici un raspuns se considera soldul acceptat.
Intrebarea este daca pot duce contractul la un executor sau trebuie neaparat in instanta si apoi la judecator.
Multumesc anticipat!