avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate alexandracr

Activitate alexandracr

Răspuns la discuția concesiune 49 ani

Lăsând la o parte posibilitatea de a cumpara concesiunea sau de a o prelungi după cei 49 de ani, as dori sa știu dacă interpretarea noastră a condiției de mai jos este corecta, și anume: după cei 49 de ani terenul + construcția revin concedentului, adică primăriei.

Pt ca dacă este așa, este necesar sa luam măsurile de rigoare.


Florentina Pomponiu a scris:

Dupa expirarea perioadei de concesiune puteti face cerere pentru prelungirea concesiunii pe inca 49 de ani.

Buna seara,

avem o un teren luat prin concesiune acum cativa ani, pe care a fost construita o vila.
Astazi, aruncand o privire peste contractul de concesiune descoperim alineatul de mai jos ca prima conditie..

Este motiv de ingrijorare?

"Incetarea concesiunii prin expirarea duratei.
incetarea concesiunii prin expirarea duratei a concesiunii: la termenul prevazut in coontractul de concesiune, concesionarul are obligatia sa predea bunul e a facut obiectul concesiunii si cele ce au rezultat in urma investitiilor facute de el gratuit si liber de orice sarcina."
adica treaba-i simpla: nu vad de ce trebuie sa umblu eu din nou pt cineva care se vede clar ca nu are nici macar putin interes sa ma ajute si mai si incearca sa ma prosteasca spunandu-mi ca ca eu nu m-am prezentat cu hartiile. mi se pare destul de clar ca a fost facut cu rea vointa ca sa imi retina salariul. in afara de faptul ca nu am timp pt ca sunt inca in preaviz si prea multe facilitati nu am (schimb de tura etc), mi s-a spus ca azi ar fi fost ultima zi in care puteam sa aduc dovada de la medic (iar eu am fost anuntata azi de aceasta problema cand deja era tarziu). si da, vreau sa ajung in instanta pt ca bataia de joc sa inceteze,
Eu mi-am dat demisia acum aproximativ o saptamana si am acceptat sa raman in preaviz 20 de zile. In luna iulie, inainte de demisie, am beneficiat de 3 saptamani de concediu medical pt probleme cu spatele, am dus medicalul vizat de catre medicul de familie + medicina muncii iar astazi la munca mi se spune ca (miraculos) nu figureaza nici un medical in arhivele lor si ca eu nu l-am prezentat cand stiu si imi aduc aminte foarte bine ca l-am lasat la firma. Mi s-a mai comunicat ulterior sa prezint mediclaul altfel mi se va retine tot salariul pana se clarifica sitatia. Intrebarea este urmatorea: am vreo sansa sa castig un eventual proces in legatura cu aceasta problema avad in vedere ca nu imi permite timpul sa umblu dupa dovada ca am medical??

Multumesc anticipat, o seara buna!