avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate LDMUNTEANU

Activitate LDMUNTEANU

Va adresez urmatoarea intrebare: in cazul achizitiei unui auto sh de la un dealer auto, acesta este obligat prin vreun articol de lege sa aduca la cunostinta clientului, cel putin daunele despre care dealerul are cunostinta?
Autovehiculul in cauza a fost implicat intr-un eveniment rutier pe perioada cand era in posesia dealerului, ca masina de reprezentanta. Acest eveniment nu a fost adus la cunostinta clientului in momentul vanzarii autoturismului, iar ulterior, la doua zile de la vanzare, clientul a aflat acest aspect, recunoscut cu mare greutate si de dealer. Raspunsul dealerului a fost ca nu-l obliga nicio lege sa comunice istoricul de dauna in cazul instrainarii unei masini. As dori sa stiu in ce masura clientul se poate adresa instantei de judecata si ce sanse are.

Multumesc!
Discuție legea garantiei
Am achizitionat un aparat de calcat cu aburi vertical iar dupa aproximativ cinci luni am observat ca materialul textil ce izoleaza furtunul se destrama la unul dintre capete, snurul nemaifiind protejat. Fiind in garantie m-am dus cu el in service si mi s-a spus ca nu beneficiez de garantie deoarece nu a fost folosit corespunzator. Le-am argumentat ca aceasta explicatie este total nefondata in conditiile in care eu nici macar nu ating cablul, acesta fiind prevazut cu un maner de plastic. Ce pot face in continuare avand in vedere ca materialul se tot destrama iar eu nu mai pot folosi aparatul in conditii de siguranta?

Multumesc.
.Buna ziua,
in vederea inceperii procedurii de succesiune am avut nevoie de o indreptare de nume pe o decizie emisa de Primaria Municipiului Bucuresti. Avocatul a facut indreptarea dar nu a legalizat hotararea. Deorece notarul solicita o hotarare legalizata m-am prezentat la TMB sectia a 4a civila pentru a o legaliza.Am facut cerere , am platit taxa de timbru - 5 lei si m-au chemat peste 3 saptamani sa ridic hotararea legalizata. Revenind sa ridic actul dupa cele trei saptamani mi s-a spus ca nu se mai poate fiindca trebuia legalizata in 15 zile de la emitere si acestea au trecut. In codul de procedura civila nu am vazut stipulat termenul respectiv. As vrea sa stiu cum pot rezolva aceasta problema.
Răspuns la discuția TVA 5%
Buna ziua,

dezvoltatorul cunoaste cu siguranta legea. Nu este la primul proiect. Am cerut un draft de antecontract ca sa vad clauzele si mi s-a dat o copie dupa un antecontract deja semnat la notariat de alt cumparator unde se specifica suma,de 130000 Eur cu TVA inclus de 5%. Ma gandesc ca ar fi trebuit sa-i informeze notarul in cazul in care ei nu stiau...sunt total nedumerita. Vorbim de o persoana juridica in calitate de vanzator.

Cu multumiri,
Discuție TVA 5%
Buna ziua,

doresc sa achizitionez o casa cu teren , 236 mp terenul, 120 mp utili constructia, pret 130000 EUR. Dezvoltatorul imi spune ca pretul include TVA 5%. Eu stiu ca valoarea maxima a unei case trebuie sa fie de maxim 450000 ron pentru a beneficia de TVA 5% la care se adauga si TVA-ul. Cum se poate vinde casa la 130000 EUR cu acest procent de TVA? Celelalte conditii sunt indeplinite. (S Utila si S teren)
Posibil sa nu fi fost suficient de explicita... nu este sifonul... s-a decopertat toata gresia de catre specialist si s-a constatat ca nu exista hidroizolatie....
Buna ziua
in cazul unei case achizitionate in septembrie 2015 a aparut urmatoarea problema: pe hol s-au infiltrat scurgeri de apa .in urma cu 3 saptamani. Am crezut ca este vorba de acoperis dar in final ne-am edificat ca aceste scurgeri provin de la hidroizolatia prost facuta de la baie. Avem cada cu gresie pe jos.Am chemat un specialist sa vedem pe unde se infiltreaza apa si toti stalpii de rigips sunt putreziti , hidroizolatia nu este ridicata pe laturile cazii, ni s-a spus ca nu este facuta corespunzator. Aceasta nu poate fi refacuta punctual deoarece se sparge faianta si trebuie refacuta toata baia. Ce variante am sa-mi recuperez acesti bani?

Cu multumiri,
Buna ziua,
exista vreun motiv pentru care un angajator sa aiba dreptul de a nu-ti acorda cele 10 zile minime de concediu o data pe an?
Mentionez ca in prezent exista inclusiv 11 zile de anul trecut reportate in 2018. Poate fi facuta o sesizare?

As dori sa stiu daca inscrierea in tabloul consilierilor juridici din transporturi iti confera aceleasi drepturi ca si inscrierea in colegiul consilierilor juridici Bucuresti. Care ar fi o optiune mai buna? In cazul in care doresc sa ma transfer ulterior la colegiul Bucuresti este posibil? Examenul de definitivat promovat la Consiliul Transporturi este recunoscut si la Colegiul Bucuresti? Mentionez faptul ca diferenta intre taxe este semnificativa. Multumesc.
Răspuns la discuția restructurare post
Multumesc. Acesta speram si eu sa fie raspunsul. :)