avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate dragosverban

Activitate dragosverban

Buna ziua !
Am primit , de la Parchet (procuror), propunerea de renuntare la urmarirea penala si ca sunt obligat la munca in folosul comunitatii, 30 zile, in max 5 luni.
Intrebare : aceste 5 luni curg din momentul primirii instiintarii de la Parchet sau dupa ce primesc solutia definitiva, de la judecatorie ?
Multumesc.
In codul rutier spune ca daca esti testat cu etilotestul si ai sub 0,40 g/l , nu esti obligat sa mergi sa ti se recolteze probe de sange. Eu am avut 0,28 g/l . De ce mi s-au prelevat probe de sange sau ce relevanta au acestea ?
Multumesc pentru raspuns.
As putea cere calculul retroactiv al acoolemiei ? M-ar ajuta ?
Buna ziua !
Am fost tamponat de un cetatean (vina lui 100%, a si declarat asta, asumandu-si toata vina), dar la testarea cu etilotestul mi-a iesit alcool. La prima proba de sange (nu in etilotest) a iesit 0,85 si la a doua 0,58 . Va rog sa-mi spuneti daca mi se face dosar penal si cat timp mi se suspenda permisul. Fapta a fost pe 18.04.2021 .
Multumesc.
Am terminat Fac de Automatica si Calculatoare, in 2003, Colegiu (3ani), cu diploma de licenta. Va intreb daca pot sa ma inscriu la master la alta facultate ?
Multumesc.
0741021718
dragosverban@yahoo.com
Răspuns la discuția Cuantum pensie alimentara
E doar cu titlul de exemplu.
Dar poprirea este deja de 50% din salariul net , deci 50 lei, jumatate.
Eu, presupun ca trebuie sa platesc pensie 25% din ce ramane (adica restul de plata,banii reali care-mi intra in buzunar.), adica 50:4
Ex : Slarlar net (pe fluturas) = 100 lei
Impozit = 10 lei
Popriri = 50 lei
Rest de plata = 40 lei.
Cat trebuie sa platesc pensie alimentara (25% din ce valoare ) ?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua !
Acum aprox. 12 luni, eram intr-o relatie cu cineva si am decis sa-l iau in spatiu, astfel ca aceasta si-a scos CI-ul pe adresa mea. Acum nu mai suntem impreuna si as dori sa nu mai figureze, acea persoana, la domiciliul meu si nici sa raspund pt vreo eventuala amenda sau cine stie ce , pe numele lui.
Cum as putea , legal sa fac acest lucru ?
Multumesc.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Polita mea acopera urmatoarele riscuri :

"RISCURI ASIGURATE: cutremur de pământ, prăbuşire sau alunecare de teren, inundaţie, ca fenomene naturale, fenomene atmosferice: trăsnet, furtună, grindină,
ploaie torențială, vijelie, căderi masive de zăpadă (viscol); avalanșă, greutatea stratului de zăpadă, explozie, căderi de corpuri, incendiu, coliziuni cu vehicule, furt,
pagube materiale cauzate de avarierea accidentală a conductelor de apă, pagube materiale cauzate terților."

Mie , dauna, mi s-a intamplat in urma "fenomenelor atmosferice", ca risc asigurat. Si atat timp cat INMH a dat raspuns oficial ca zona unde am casa s-a aflat sub atentionare de cod galben de fenomene meteorologice periculoase", nu vad cum ar putea avea castig de cauza asiguratorul.

Urmatorul pas va fi o plangere la ASF, apoi reclamatie in instanta.
Buna ziua !
Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba).
In noapte de 7-8.01.2017, a batut vantul foarte tare si mi-a decopertat o parte de izolatie termica exterioara, de pe un perete. Am anuntat firma de asigurari, a venit inspectorul de daune, a facut poze , ca apoi sa-mi ceara act oficial de la INMH din care sa reiasa viteza vantului din acea noapte , in zona unde am casa.
Am facut rost de acest act (am platit 80 lei din buzunarul meu, bani pe care nu mi-i deconteaza asiguratorul) si l-am trimis inspectorului de daunam care spune urmatoarele : "a fost eroare de montaj si ca oricum nu se incadreaza la nici un risc de pe polita" .
Riscul de fenomene atmosferice (viscol, vijelie, furtuna...) este acoperit prin polita facultativa, INMH-ul, in adresa oficiala, scrie clar ca in acea noapre a fost in vigoare "cod galben de fenomene atmosferice extreme" si-mi da viteza vantului (medie di la rafala), pe ore.
Problema este ca in polita de asigurare, ei definesc viscolul, vijelia si furtuna ca fiind "vânt puternic cu viteze de peste 90 km/h", viteza pe care vantul, in acea seara, nu a atins-o (asa reiese din adresa INMH) , ci a fost de max 64 km/h .
Întrebarea mea este urmatoarea : Cum poate o firma de asigurari sa spuna ca nu a fost viscol,vijelie sau furtuna (deoarece viteza vantului ar fi trebuit sa fie mai mare de 90 km/h) atata timp cat INMH-ul,autoritatea de referinta in aceste cazuri, spune foarte clar ca a fost "cod galben de fenomene meteorologice periculoase" ?
Ce pot face in acest caz ca sa fiu despagubit.
Multumesc !