Dar nu este aceeasi lege in baza careia cei de la spitalul de stat mi le au eliberat fara probleme in urma unei cereri, eu angajandu ma desigur sa duc probele inapoi? Nu la fel ar putea face si dansii?
Eu am dreptul la alte opinii, cum le obtin daca nu detin proba?
Mulțumesc pt răspuns! Dar este in regulă ca laboratorul să refuze eliberarea lor, eu având dreptul conform legii pacientilui sa le cer? Aș putea depune o plângere la colegiul medicilor.
Laboratorul refuza sa imi puna la dispozitie lamele!
Pe scurt: am cerut a doua opinie histopatologica, la un laborator al unei clinici private, pe baza unui bloc de parafina si a unei lame, pe care s a pus prima opinie la un spital de stat.
Cea de a doua opinie a fost complet diferita de prima si un diagnostic grav.
Mergand sa ridic blocul si lama furnizate pt a doua opinie, am cerut si ce au lucrat dansii, mai ales ca diagnosticul pus este de carcinom.
Mi s a spus ca ei nu pot elibera lama, pt ca astfel NU AR MAI AVEA DOVADA FIZICA A PREZENTEI CAZULUI MEU IN LABORATOR.
Este legal sa mi se refuze o proba pe baza careia a fost pus un diagnostic oncologic?
Exista temei legal pentru care spitalul de stat de unde am ridicat probele (lama, bloc de parafina) ce ințeleg că imi aparțin, să mă oblige să le restitui?
Pot cere o a doua opinie medicala la un examen histopatologic facut la un spital de stat? Este lege care sa ma ajute in sensul asta, chiar daca boala nu e grava, insa pot administra tratament gresit din cauza diagnosticului?
Dar cine trebuia sa opereze incetarea calitatii mele de asigurat? Pt ca eu figuram salariat pana acum, desi nu mai eram de 2 ani jumate. Probabil o greseala a casei de asigurari? Si tocmai de aceea am fost si sfatuita de acolo sa nu discut cu nimeni?! Hmmm
Da, dar nu am depus nimic la locul de muncă al soțului și acum sunt de 3 ani neasigurata (desigur figuram ca fiind, o maaare incurcatura pe care nu o inteleg, eram ...dar nu eram, din moment ce CAS imi spune acum ca nu)
Nu pot sa nu ma gandesc...ca eu in acesti ani am beneficiat de multe in calitate de asigurat
Ce se poate intampla?
Buna ziua.
Vrând să obțin cardul european de sănătate am constatat ca de 3 ani eu nu mai sunt asigurata/coasigurată
Eram coasigurata, apoi in urma incadrarii in munca am devenit asigurata. Dupa ce mi am incetat activitatea nu am stiut ca trebuie sa fac ceva in aceasta privinta.
Problema e ca de 3 ani, desi pe trimiteri/retete aparea bifat SALARIAT, eu nu mai eram asigurata si am facut investigatii in acest timp (rmn...etc). Mie imi aparea salariat si cand eram coasigurata, nu stiu ce talmeș-balmeș s a facut pe la firma soțului...
Ce repercursiuni pot apărea? Chiar nu mi am dat seama de situatie, pana acum cand am vrut cardul european