avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cere o a doua opinie medicala la un examen ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cere o a doua opinie medicala la un examen histopatologic ...

Pot cere o a doua opinie medicala la un examen histopatologic facut la un spital de stat? Este lege care sa ma ajute in sensul asta, chiar daca boala nu e grava, insa pot administra tratament gresit din cauza diagnosticului?
Cel mai recent răspuns: CamyF , utilizator 13:12, 18 Martie 2025
Buna ziua

Da, aveti acest drept.

E vorba de legea drepturilor pacientului nr. 46 din 21 ianuarie 2003, art 11: Pacientul are dreptul de a cere și de a obține o altă opinie medicală.
Mulțumesc!
Exista temei legal pentru care spitalul de stat de unde am ridicat probele (lama, bloc de parafina) ce ințeleg că imi aparțin, să mă oblige să le restitui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laboratorul refuza sa imi puna la dispozitie lamele! CamyF CamyF Laboratorul refuza sa imi puna la dispozitie lamele! Pe scurt: am cerut a doua opinie histopatologica, la un laborator al unei clinici private, pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Angajatorul îmi cere ieșirea din spital pe motiv că nu crede diagnosticul comunicat de mine. ce mi se poate întâmpla dacă refuz să i-o arăt? reli_relly reli_relly Buna seara. Ma confrunt cu o problema la locul de munca , si anume: Am fost internată în spital iar pe zilele de spitalizare mi.a fost eliberat un concediu ... (vezi toată discuția)
Analize medicale ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua! Am un prieten al carui copil are mari probleme la spital. Problema e - cei de la spital (judetean) spun ca nu pot sa dea parintilor analizele pt ca ... (vezi toată discuția)