Laboratorul refuza sa imi puna la dispozitie lamele!
Pe scurt: am cerut a doua opinie histopatologica, la un laborator al unei clinici private, pe baza unui bloc de parafina si a unei lame, pe care s a pus prima opinie la un spital de stat.
Cea de a doua opinie a fost complet diferita de prima si un diagnostic grav.
Mergand sa ridic blocul si lama furnizate pt a doua opinie, am cerut si ce au lucrat dansii, mai ales ca diagnosticul pus este de carcinom.
Mi s a spus ca ei nu pot elibera lama, pt ca astfel NU AR MAI AVEA DOVADA FIZICA A PREZENTEI CAZULUI MEU IN LABORATOR.
Este legal sa mi se refuze o proba pe baza careia a fost pus un diagnostic oncologic?
Mulțumesc pt răspuns! Dar este in regulă ca laboratorul să refuze eliberarea lor, eu având dreptul conform legii pacientilui sa le cer? Aș putea depune o plângere la colegiul medicilor.
Avand obligatia sa pastreze probele martor, din punctul meu de vedere, refuzul este corect., tocmai pentru a le putea prezenta la cererea unui organ judiciar.
Dar nu este aceeasi lege in baza careia cei de la spitalul de stat mi le au eliberat fara probleme in urma unei cereri, eu angajandu ma desigur sa duc probele inapoi? Nu la fel ar putea face si dansii?
Eu am dreptul la alte opinii, cum le obtin daca nu detin proba?