avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate PetronelaA

Activitate PetronelaA

Cum repartizez profitul daca la sfarsitul anului precedent o asociație (persoana juridica fara scop patrimonial) are urmatoarea situatie:
sold debitor cont 117 - 1.972 lei
Sold creditor cont 121 - 1.279 lei
Salariatii, functionari publici, se inscriu in REVISAL?
Ce se intelege prin majorare cu 100 lei a cuantumului brut al salariilor de baza, astfel cum este prevazut la art. 1 din OUG 70/2014?
Salarul de baza se majoreaza cu 100 lei apoi se aplica celelalte sporuri sau la salariul de baza se aplica sporurile, dupa care se adauga 100 lei?
Începând cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţi medico - sociale, şi al sistemului public de asistenţă socială, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majorează cu 100 lei.

Art. 1. - (1) Începând cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţi medico - sociale, şi al sistemului public de asistenţă socială, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majorează cu 100 lei.
[{*}] (2) Prevederile alin. (1) se aplică personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţi medico - sociale şi sistemul public de asistenţă socială, astfel încât aceşti salariaţi să beneficieze de o majorare brută de cel puţin 1.200 lei pe an. Ca urmare a creşterii salariului minim brut pe ţară garantat în plată începând cu luna iulie 2015, acestor salariaţi li se aplică diferenţa începând din această dată.
Multumesc!
Beneficiaza o persoana, angajata pe functia publica de consilier in cadrul unei primarii comunale, ce are prin fisa postului atributii privind asistenta sociala de majorarea cu 25% a salarului incepand cu luna decembrie 2015, cf Legii nr. 293/2015, art. 1 pct.4?
Face acesta persoana parte din categoria personal din cadrul sistemului public de asitenta sociala?
Poate beneficia o persoana angajata de doua ori de concediu fara plata, cate 6 luni, in doi ani consecutivi, pentru formare profesionala? De mentionat ca angajatul urmeaza benevol stagiul de 3 ani pentru expert contabil derulat in cadrul CECCAR.
Răspuns la discuția Drept de prescriere a unei amenzi
Dar daca debitorul se someaza de mai multe ori?
Este legal ca o amenda sa se prescrie dupa 5 ani de la trimiterea primei somatii?
Răspuns la discuția Transe vechime in munca
Multumesc frumos!
Perioada cat o persoana, actualmente functionar public, a fost in somaj, este considerata vechime in munca pentru trecerea in transa urmatoare de vechime de care se tine cont la calculul salariului?
Va rog sa-mi specificati si baza legala!